Mintegy 200 látogató: több kecskeméti iskola 6. és 7. osztályos diákjai szüleikkel töltöttek el egy szombat délelőttöt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában, illetve három cégnél, hogy a szakmák szépségeivel ismerkedjenek meg. A lelkesedés és az elégedettség jellemezte az új kezdeményezést.

A pályaválasztás, vagyis a gyermek és a szülő közös döntésének megszületése előtt a tapasztalatszerzést is közösen érdemes megtenni. Ebben maximális segítséget nyújt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az új, tevékenyítő pályaorientációs stratégia keretében a tanulók és a szüleik március 10-én, szombaton megtapasztalták, hogy miként változtak a szakmák, hogyan alakult a képzési repertoár, mit jelent az, hogy duális képzés.
A hiányszakmák kerültek előtérbe. A burkoló, a kárpitos, a ruhaipari szakmák, az asztalos, a gépjármű szakmacsoport. Jelen voltak a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársai, akik szűrővizsgálatokat is végezve az egészségügyi szakmacsoportot népszerűsítették. A tanulók - szüleik társaságában - szabadon mozogtak a kamara Platter János konferenciatermében kialakított munkaállomások között, élvezettel tehették próbára magukat, miközben lehetőségük nyílt a pályaorientációs tájékoztatás meghallgatására, valamint a pályaorientációs játékok kipróbálására. Nagy sikert aratott a szakmActivity, a szakma kvíz és a szakma szerencsekerék is. A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jelen lévő pedagógusai lehetőséget teremtettek a szakmák interaktív megismerésére. Szintén interaktív módon segített a pályaválasztásban a Piarista Gimnázium Öveges Laborja, és kiállító volt a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., amely céglátogatási lehetőséget is biztosított. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a kamara autóbusszal szállította a HILTI Szerszám Kft.-hez és a Mercedes Oktatóközpontba is.
Az első, Kecskeméten megrendezett tevékenyítő pályaorientációs családi nap sikerét bizonyítja, hogy már májusban lesz folytatás, mégpedig Baján.

További információk: keol.hu


Rendezvénynaptár

Január 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó