Bács Pályaválasztás

A BKMKIK pályaorientációs facebook oldalát- a Bács Pályaválasztást- sokan ismerik, hisz követőink száma elérte már az 1400 főt. Az oldal jelentősége a járvány idején különösen megnőtt, hiszen online tudtunk sok mindent megosztani, amik így elérhetőek voltak, főként a fiatal korosztály számára.

Fontosnak tartottuk a saját készítésű tartalmakat, ezért készültek plakátjaink, sorozataink.

Érdekes, már kihalt szakmákra hívta fel a figyelmet „Foglalkozások, melyek ma már nem léteznek” sorozatunk, melyekben mindig egy-egy olyan szakma képviselőjét mutattuk be, aki soha nem gondolta volna, hogy a munkája egyszer haszontalanná válik.
Szakmákba bepillantó sorozatunk célja az volt, hogy mai foglalkozásokat, hiányszakmákat mutasson be oly módon, hogy az adott szakma érdekességeit is számba vettük és feltüntettük, mely intézményekben lehet azt tanulni Bács- Kiskun megyében.


Tudtad-e? rovatunkban szakmák történetéből tudhattak meg követőink érdekességeket, és ehhez kapcsolódott „Szakmájában híres ember” sorozatunk is.
Ágazatokat bemutató diáink mind a 24 ágazatról elkészültek, hogy jól átlátható, rendszerezett formában adjanak valamennyi ágazatról ismeretet a tanulók számára.

Összegyűjtöttük a középiskolák pályaválasztással kapcsolatos legfontosabb információit, pályaorientációs ötleteket adtunk az iskolai szünetekre és játszottunk sokszor. Sorozatainkhoz kapcsolódó és szakma kvíz játékainkon sokan részt vettek és „kamarás” ajándékot nyertek.

Legfrissebb diasorozatunk célja, hogy a gyerekek egy adott szakma mögé nézzenek, tudják, hogy az milyen tevékenységet takar, az egyes tevékenységek, milyen képességeket és készségeket igényelnek, ezáltal pedig elérhető közelségbe hozzuk számukra azokat az információkat, amikről eddig talán tudomásuk sem volt, vagy nem gondolták éppenséggel fontosnak.


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2