Pályaorientáció az iskolában és otthon

A BKMKIK pályaorientációs tanácsadóinak munkája elsősorban a hatodik, hetedik, nyolcadik osztályosokat célozza meg. A gyerekeknek segítünk oly módon, hogy bemutatjuk a pályaválasztás szempontjait, hogy jobban tudjanak dönteni és rálátásuk legyen a szakmára. Nem elhanyagolható, az a jó együttműködés intézmények vezetőivel, pedagógusaival és a szülőkkel, amin a kezdetektől fogva fáradozunk és aminek eredményeképp egyre több városi és kis vidéki iskolával van kapcsolatunk.

Tapasztaljuk, hogy a pályaválasztás nehéz időszak. Az élet egyik nagyon fontos döntését úgy kell meghozni, hogy hiányzik a munka-, és élettapasztalat.

A segítségnyújtásra hatalmas az igény, főként ebben az időszakban, amikor csak online módon lehet tájékozódni és tájékoztatni.


Pályaorientációs munkánk középpontjában a gyerek áll, de a szülőkkel és a pedagógusokkal is foglalkozunk. Azt próbáljuk elérni, hogy minél korábbi időpontban kerüljön előtérbe ez a kérdés és a pályaorientáció felé tereljük együttesen a gyerekeket. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy szeressék a tanulók a kiválasztott szakmát, ezért a foglalkozásainkon mindig előtérbe kerül a reális önismeret fontossága. Amelyik munkát csak a pénzkereset vagy a kényszer miatt végzik, az a munka előbb utóbb elértéktelenedik a végzője számára, jelentkezik a motivációhiány és a kiégés, amely más problémákat is okoz munkában és magánéletben egyaránt.
Pálya és szakmaismereti kérdésekben Bács Pályaválasztás oldalunk nyújt sok hasznos információt.

Minden tanulóhoz, szülőhöz, pedagógushoz szeretnénk eljuttatni legfontosabb üzenetünket: nem kell félni a döntéstől, még akkor sem, ha az nem a legjobban alakul. A mai világban fel kell készülni a változásokhoz való alkalmazkodásra, az esetleges pályamódosításra szükség esetén.

 


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2