2022. november 10-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában került megszervezésre a „Jó gyakorlatok a duális képzésben” című szakképzési rendezvény.
Az új szakképzési törvény szerinti duális képzés 2020. szeptember 1-től került bevezetésre a középiskolákban. Az azóta eltelt időszak kamarai, iskolai és gazdálkodói tapasztalatait osztottuk meg egymással.

Ördög Dóra szakképzési igazgató köszöntőjét követően az első előadást Kapás Eszter, a kamara vezető duális tanácsadója tartotta, aki arról beszélt, hogyan változtak meg a kamara duális képzési tanácsadóinak feladatai az új szabályozás következtében.

Az iskolai feladatokról részletes tájékoztatást tartottak Szabados Sándorné és Huszárné Sztrinkó Annamária, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóhelyettesei.

A duális képzőhelyek tapasztalatairól, megoldandó feladatairól három gazdálkodó szervezet képviselője számolt be.

Majer Kinga, a kiskunhalasi Tesco Hipermarket Áruház adminisztrációs asszisztense a multinacionális vállalat szemszögéből, a Tesco Akadémia közreműködésével magvalósuló Kereskedelem ágazatba tartozó szakmák szakirányú oktatásának helyi sajátosságairól beszélt.

Papp Antal, a TÉRVÁZ Építőipari Kft. gyártásvezetője a Gépészet ágazatba tartozó hegesztő, illetve épület- és szerkezetlakatos képzések vonatkozásában mondta el, milyen tapasztalataik vannak, különös tekintettel a tanulószerződéses tanulói foglalkoztatás és a szakképzési munkaszerződéssel megvalósuló duális képzések közti különbségre fókuszálva.

Papp Lóránt, az ANLOMA Építőipari Kft. építésvezetője pedig az Építőipar ágazatban megvalósuló szakirányú oktatást mutatta be a képzőhely szemszögéből.
A rendezvényünk relevanciáját mutatja az is, hogy a megye majdnem mindegyik középiskolája és számos képzőhely képviselője is jelen volt az eseményen.

Fotók: Kovács Réka / BKMKIK
Rendezvénynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2