A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. április 3-án szakképzési rendezvényt szervezett a szakképző intézmények képviselői és a duális képzési partnerei részére.

Téma: 2022. szeptember 1-én először kezdték meg a 11. évfolyamos technikumi képzésben résztvevő tanulók az új típusú szakirányú oktatást. Ez a képzési rendszer - mely egyidejűleg készít fel az érettségi vizsgára és a szakmai vizsgára is - egy új helyzetet, egy új megoldandó feladatot teremtett a szakképző iskolák és a duális képzőhelyek számára is.


Célunk az volt, hogy a jelenlegi technikumi 11. évfolyamos diákok duális képzőhelyen történő szakirányú oktatásával kapcsolatban az iskolai képviselők és a duális képzőhelyek vezetői, illetve gyakorlati oktatói megosszák egymással eddigi tapasztalataikat, közösen gondolkodva megoldási javaslatokat adjanak és kapjanak a tanulók szakirányú oktatásának megszervezéséhez.

A rendezvény első előadója Kapás Eszter, a BKMKIK vezető duális képzési tanácsadója volt, aki összefoglalta a jogszabályi környezetet, melyet a jelenlegi szervezésnél alkalmazni kell.
Tájékoztatót tartott iskolai képviselőként Huszárné Sztrinkó Annamária igazgatóhelyettes asszony a Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskolából és Kleisz Mihály gyakorlati oktatásvezető a Bajai SZC Bányai Júlia Technikumból.

A duális képzőhelyek szemszögéből Balanyi József tanműhelyvezető-szakoktató a HILTI Szerszám Kft.-től és Sulcz Ferenc üzemigazgató-helyettes az INTER TAN-KER Zrt. Kecskeméti Közlekedési Üzeméből foglalta össze eddigi tapasztalataikat.

Az előadásokból kitűnt, hogy ez az új szituáció mind az iskolák, mind a gazdálkodó szervezetek részére nagy kihívást jelent. Nem lehet egy általános megoldási javaslatot készíteni, mert minden iskolának más-más szempontokat kell figyelembe vennie a tervezéskor.Rendezvénynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2