Már úton van a Szakmavilág kamion

Sikeres őszi bemutatkozása után ismét útra kelt a Szakmavilág kamionja, amelyen VR aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Az országos roadshow tavaszi helyszínein a résztvevők virtuális szemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmacsoportokat. Újdonság, hogy a roadshow egy pályaválasztási szülői értekezlet sorozattal is kiegészül, ezzel is segítve a szülőket a fontos, közös döntés meghozatalában.

A 2018-as őszi állomások után 52 újabb helyszínen találkozhatnak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a rendhagyó edukációs aktivitással, több mint két hónapon keresztül. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve szervezi az országos roadshow-t, hogy pályaválasztási tanácsadókkal és a szakmákat bemutató VR (virtuális valóság) élményekkel segítse a fiatalokat a továbbtanulásban. Bács megyében nemcsak Kecskemétre érkezik a lila kamion. Április utolsó három munkanapján Kiskunhalas, Kalocsa, illetve Baja lesz a helyszín. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkatársai segítik majd a diákokat az eligazodásban.
A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező.
A 2019-es tavaszi roadshow a Szakma Sztár Fesztiválról indult március 12-én és május 31-ig várja az érdeklődőket.
További információk a Szakmavilág honlapján találhatók.


Forrás: MTI, hellovidek.hu
Fotó:    Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2