Bemutatkozik a Kamara

A jelenleg közel 1500 önkéntes tagot  és 30.000 regisztrált vállalkozást számláló megyei kamaránk 1995. január elsejével kezdte meg működését, akkor még kötelező tagsággal, amely 2000. november elsejével módosult önkéntes jellegűvé. 2012. január 1-jét követően az ipar, a kereskedelem és a kézműves tevékenységet végző vállalkozások kötelező regisztrációjával már több mint harmincezer vállalkozás általános gazdasági érdekeit képviseljük.
p1030612 resize2

Kamaránk nem szakmai érdekképviseleti szerv, hanem a gazdaság szereplőinek, a vállalkozásoknak, a kamarai ágazatok szerinti általános érdekképviseletét látja el. Tevékenységünket az általános önkormányzati elv alapján történő működés jellemzi.

Feladatunk kettős: kiteljesedő közjogi feladataink révén a gazdasági szabályozás egy részének átvétele és működtetése, másrészt a tagjaink és a regisztrált vállalkozások részére széleskörű szolgáltatások nyújtása.

Céljainkat csak akkor tudjuk elérni, ha tagjaink aktívan részt vállalnak a kamarai munkában kezdeményezéseikkel, ötleteikkel, kérdéseikkel, a kamarával szemben megfogalmazott igényeikkel.

 

Elnöki köszöntő
Gaál József
A Kamara maga a vállalkozói tagság, értük és általunk működik a szervezet.
 
Napjainkban számos olyan intézmény működik, amely a vállalkozások nevében és érdekében fejti ki tevékenységét, azonos célokat tűz maga elé, és működését hitelesen vagy kevésbé hitelesen, elismeréssel vagy csupán önigazolással végzi.
Sokan még nem ismerték fel, hogy összefogással, együttgondolkodással, közös cselekvéssel hosszútávon sokkal nagyobb sikerek érhetők el, mint magányos szélmalomharcokkal.
 
Éppen ezért tartja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legfőbb hivatásának, hogy önkormányzati elven alapuló működésével előmozdítsa a gazdaság fejlődését és szerveződését, óvja az üzleti forgalom biztonságát és a piaci magatartás tisztességét, ellássa a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesítését.
 
Célunk az is, hogy a kamara a mindenkori kormány nélkülözhetetlen partnerévé váljon, és a gazdaság szereplői, tagjaink továbbra is érezzék jelentőségét és a gazdaság fejlesztésében betöltött fontos szerepét.
Azt valljuk, hogy csak azok az intézmények maradnak fenn tartósan és érnek el kimagasló teljesítményeket, amelyek jól szervezettek, megfelelő személyi és infrastrukturális feltételekkel rendelkeznek.
 
Eddigi munkánk, elért eredményeink, tekintélyes tagságunk és kiváló munkatársaink – egyre inkább – abban erősítenek bennünket, hogy létünket, működésünket, szolgáltatásainkat a kor fejlődésével és követelményeivel lépést tartva kell magasabb színvonalra emelnünk.
Hisszük, hogy a pozitív változások eredményeként a kamara tekintélye tovább növekszik, ereje ezután is a tagok összefogásában, kitartásában rejlik.
 
Továbbra is magunk közé várunk, igen nagyra becsülünk minden olyan vállalkozást, amely a rohamosan változó gazdasági körülmények között is fenn akar maradni, állandó alkalmazkodási kényszer mellett is képes működni.
 
Gaál József
elnök

Rendezvénynaptár

November 2019
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó