A koronavírus hatásai és kezelése a hazai vállalati szektorban - második hullám 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-fertőzés gazdasági hatásairól, felmérést végez a hazai vállalkozások körében.
  • A felmérés második hullámában vállalkozása üzleti helyzete és kilátásai mellett arról szeretnénk képet kapni, hogy hogyan kezelik cégénél a járvány terjedését, illetve milyen eszközök segítenék cége működését.  Kérjük, hogy szakítson időt a kérdőív kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe: http://kutatas.gvi.hu/index.php/612439?lang=hu
  • A fenti kérdőíven túl az MKIK honlapján található kérdésekre válaszolva kifejtheti bővebben is véleményét, annak érdekében, hogy a döntéshozók valós piaci igényeknek megfelelő gazdasági és gazdaságpolitikai intézkedéseket hozhassanak.
A beérkezett vélemények alapján az MKIK ágazati szintű javaslatcsomagot fogalmaz meg, és cselekvési tervet dolgoz ki.

Támogató együttműködését megköszönve,
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ügyintézés a Kamarában

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány megelőzése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara arra kéri ügyfeleit, hogy
ügyintézés érdekében csak indokolt esetben (Széchenyi kártya, okmányhitelesítés) és időpont egyeztetést követően keressék fel személyesen az ügyfélszolgálati irodákat!
A kamarai befizetéseket kérjük, lehetőség szerint online intézzék!
A kamara munkatársai telefonon és e-mailben továbbra is a vállalkozások rendelkezésére állnak. Elérhetőségeink megtalálhatók a http://www.bkmkik.hu/hu/kamara/munkatarsak weboldalon.
 
A koronavírus gazdaságot érintő hatásairól fontos információkat olvashat honlapunkon a következő menüben: KORONAVÍRUS
{modal}Click here!{/modal}

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
A mostani felmérés során az általános gazdasági klímára vonatkozó kérdések mellett jelentős figyelmet fordítunk a koronavírus-járvány vállalkozásokat érintő hatásaira, a járványhelyzet kezelésével kapcsolatos tapasztalataikra, problémáikra és terveikre.

PLATFORM az áruszállításra vonatkozó új tagállami rendelkezésekről a COVID-19 járvány miatt

Az Európai Bizottság létrehozott egy online platformot. Ezen elérhetőek azok az áruszállításra vonatkozó új rendelkezések, melyeket a tagállamok a COVID-19 járvány miatt hoztak meg. Az online felület a következő linken érhető el: platform

Szakmai vizsgák szervezése 2020. május-június

Az NSZFH megjelentette az IKK oldalán található azon tájékoztatást, ami a szakmai vizsgák szervezésére és a felnőttképzésre vonatkozik a 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban.

Komplex szakmai vizsgák szervezése:

Csalók próbának gyűjteni a kórház javára

Felhívjuk figyelmüket, hogy csalók adománygyűjtésbe kezdtek a Bács-Kiskun Megyei Kórház javára. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése a mai napon egyeztetett a kórház vezetésével és azt a tájékoztatást kapta, hogy semmi ilyen jellegű igénye nincs a kórháznak, és nem is kezdeményeztek adománygyűjtést.

Kérjük Önöket, legyenek körültekintőek, és zárkózzanak el az ilyen jellegű megkereséstől!

Territorial Innovation Platform established at Szent István University

The Territorial Innovation Platforms (TIP) initiative was launched in October last year by the National Research, Development and Innovation (NRDI) Office, with the policy support of the Ministry for Innovation and Technology. So far, the charter document has been signed by 11 universities in Budapest and six more in rural Hungary, and today Szent István University also established its TIP.

The initiative aims to facilitate territorial partnerships across the country based on university knowledge bases with an aim to ensure direct access to information about innovation policy directions, enable and strengthen cooperation between local innovators, and create new professional foundations.

The future performance and competitiveness of the new Hungarian innovation ecosystem largely depend on increased local cooperation between stakeholders, such as policy-makers, higher education and research institutions, businesses and professional organisations; which can boost the innovation potential of each region in line with the priorities of the Smart Specialisation Strategy. To this end, building on the existing university centres and focusing on the real strengths of key regional innovators, the NRDI Office intends to create new hubs which adopt a new approach to facilitate information flow, knowledge transfer, collaboration and networking.

If you wish to read more about this article, click here.

 

Source: https://nkfih.gov.hu

 

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó