Sol Invictus, azaz a legyőzhetetlen Nap címmel nyílt kiállítása Bruncsák András festőművésznek és Madaras László grafikusművésznek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A Madaras László fekete-fehér grafikáit és Bruncsák András érzékeny színkontrasztokban tobzódó akvarell-, pasztell- és temperaképeit felvonultató tárlat rendhagyó megnyitóján – Krizsó Alexandra énekét és Molnár Balázs gitárjátékát követően – a kiállító művészek egymás munkáit ajánlották a megjelentek figyelmébe. Elöljáróban elmondták: bár több mint harminc éve dolgoznak együtt különféle alkotótáborok résztvevőiként, ez idő alatt egyetlen közös kiállításuk sem volt, ez az első ilyen alkalom. Amikor a címen gondolkodtak, hamar közös nevezőre jutottak abban, hogy mindkettejük munkái a fényről, a győzelmes napkirályról szólnak.

Laci rajzai arra épülnek, amit bent a szívében érez. Bármennyire is pontokból, vonalakból építkezők a képei, ezek a kihagyásokra, ritmusokra épülő rajzok számomra mégsem grafikák, hanem festészeti alkotások – fogalmazott barátja művei kapcsán Bruncsák András, a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola alapítója.

A szín, a fény, a levegő érzékeltetése szinte taníthatatlan. Ezek eggyé válása, egymásba olvadása teszi szakrálissá András képeit – emelte ki Madaras László, aki annak idején a Kecskeméti Tanítóképzőn végzett, jelenleg pedig a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanára.

A kiállítás november 22-ig tekinthető meg a köztestület kecskeméti székházában.

Szöveg: hiros.hu

 


Rendezvénynaptár

February 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó