A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. évi májusi küldöttgyűlésén napirend előtti ünnepélyes esemény volt Pivon József Aranykoszorús mesterré nyilvánítása.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzatában foglaltak alapján a térség gazdasági fejlődésében betöltött kimagasló szakmai tevékenységéért, valamint a tanulók képzésében és nevelésében betöltött példamutató szerepéért a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Aranykoszorús mesterré nyilvánította Pivon Józsefet.
Magatartása, jelleme példamutató vállalkozótársai, valamint az ifjúság számára egyaránt.
Pivon József huszonhároméves korában kapta az első hivatalos visszajelzést arról, hogy az, amit és ahogyan csinál, sokkal több, mint az átlagos. 1956 tavaszán, forrongó világban lett kiváló dolgozó. 1957-ben, immáron 62 éve szerzett villanyszerelő szakmában mesterlevelet. Dolgozott a Mezőgéptröszt TMK gyártásvezetési üzemvezetőjeként és műszaki vezetőjeként, volt a Tószegi Ipari Szövetkezet elnökhelyettese. Magánvállalkozóként 1972-től folytatott ipart. Tudását magas szintre fejlesztette; megmutatta azt az igényességet, amely lehetővé tette a saját és a felnövekvő fiatal kézművesek és iparosok számára a feddhetetlen és követendő szakmaiság megtestesülését. Ő ezt a tudást át is akarta adni: így lett először a KISOSZ, majd az IPOSZ elnöke, a Kézműves Kamara egyik alapítója.
Pivon Józsefnek elévülhetetlen szerepe van a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelemi és Iparkamara közel huszonötéve kezdődött történetében. Alelnökként, elnökségi tagként mindig az egyéni vállalkozók és kisvállalkozók érdekeit képviselte. Szívügye a felnőttképzés szerepének hangsúlyozása a változó világban történő alkalmazkodáshoz. Mestervizsgákért felelős elnöki megbízottként közel 1500 tanulni és fejlődni vágyó szakember mesterképzésének szervezésében vett rész, felügyelte a vizsga szakmaiságát és tisztaságát.
Pivon József nagyhatású munkásságának üzenete, hogy mindig van remény, nincs leküzdhetetlen élethelyzet. Nincs MAJD, csak MOST van, és amit kell, azt most kell megcsinálni! Életében nem a személyes siker, hírnév számít, hanem a közösségi érdek. Megmutatkozik ez abban is, hogy számára az a legkülönlegesebb elismerés, ha együtt gondolkodunk vele, tanácsát kérjük, majd azt mondjuk, „- Józsi bácsi! Ez nagyon jó ötlet! Köszönöm!”.
Munkásságát immár tucatnyi díjjal elismerték, gondolatait számos interjú és cikk őrzi.

Adjon az Isten az immár 86 éves aranykoszorússá lett mesternek, Pivon Józsefnek erőt és jó egészséget, sokáig, közöttünk!

A Szabó Géza és Szabó Tamás ötvösművészek kiviteli terve alapján készített kitüntető jelvényt, emlékplakettet és díszoklevelet Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át. A kitüntető jelvényt Tasi László, kézműipari alelnök tűzte ki.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2