A generációs kihívások feloldása; a rugalmas foglalkoztatás előnyei. Manapság ezek a témák vannak a HR vezetők homlokterében. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy egész napot átívelő programmal: plenáris előadásokkal, kerekasztal beszélgetéssel és műhelymunkákkal segítette az eligazodást. A témában országos szinten elismert szakemberek osztották meg véleményüket a megjelent cégvezetőkkel. A spontán interaktivitás is alátámasztotta ennek az új típusú konferenciának a létjogosultságát.

A generációk egymáshoz való viszonyulása és a munkához való hozzáállása a cégek legfőbb kihívása. Példák özönével illusztrálta ezt Forró Tamás alkalmazott magatartástudomány kutató és fejlesztő. Az eltérések sok mindenben megtapasztalhatók: a viselkedésben, az értékszemléletben, a gondolkodásmódban, az alkalmazkodásban, a munkafegyelemben, a multifunkcionalitásban.

A jó munkaerő iránt egyre nagyobb a kereslet. Ez a tény megköveteli, hogy a vállalat vonzó legyen a munkaerőpiacon. A munkavállalói élmények közül kiemelhető az eszközök tekintetében a konyha vagy kávézó, a konditerem, az udvari kosárlabdapalánk, az ingyenes masszázs és legfőképpen a közösségi programok. Puskás Hajnalka, a Család és KarrierPONT szakmai vezetője előadásának részeként egy tipikus gyártó cégnél, a Rösch Mode Kft-nél alkalmazott atipikus foglalkoztatást prezentálta a vállalat HR vezetője bevonásával. Itt azok a zömében női munkavállalók, akik sok esetben nem tudják összeegyeztetni családi kötelezettségeiket a munkahelyi elvárásokkal, megoldást kapnak a cégtől. Erre példa a dolgozók gyermekeinek szóló nyári táboroztatás, a programokkal színesített gyermekfelügyelet a munkahelyen, de jó gyakorlat az úgynevezett kismama szalag is.

A szakmai előadások sorát Pistyur Veronika televíziós műsorvezető, egyetemi tanár zárta. A fehér 50 árnyalata címmel a vállalható vállalkozás lehetőségeiről tartott előadást. Tény, hogy sokan vállalkoznak tudatosan, tisztán, és a fehéren működő cégeknek nemzetközi statisztikák szerint is lényegesen jobbak a mutatószámaik. Fontos, hogy a kettős gondolkodás helyett inkább az értékteremtésre irányuljon a sok energia és kapacitás, hiszen életünk zömét munkával töltjük, és nem mindegy, hogyan.

A kerekasztal beszélgetés az alkoholproblémával küzdő munkavállaló státuszáról, az ebből adódó munkáltatói terhekről és lehetőségekről szólt. Szenvedélybeteg-segítő szakember, HR vezető és ügyvéd fogalmazta meg tapasztalatait.

Műhelymunka keretében lehetett eszmét cserélni négy témában: a nők foglalkoztatásáról, a társadalom több területén megmutatkozó generációs kihívásokról, a szenvedélybetegek foglalkoztatásáról, valamint lehetőség nyílt Major Lívia és Svéda Dóra rugalmas foglalkoztatást támogató kézikönyvének prezentációjára. Az új szemléletet tükröző kötetet ezen a rendezvényen mutatta be első alkalommal az egyik szerző.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2