A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv, a TSZSZ öt éves működése során több mint egy milliárd forint garancia indokolatlan lehívását akadályozta meg. Többek között ez is elhangzott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari szakmai napján.

A TSZSZ munkáját a gyakorlatban Máté Miklós, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezetője mutatta be. Mint fogalmazott: a tavalyi év kérelmei alapján Bács megye jó helyen áll, azaz nem túlzottan sok vitát kezdeményeztek.
Mint ismert, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv létrehozását az építőiparban tapasztalható, a becslések szerint több száz milliárd forint nagyságrendű, ki nem fizetett tartozás kezelése tette szükségessé.
Máté Miklós előadásában beszámolt az új polgári perrendtartás általános jellemzőiről, valamint összegezte azt is, hogy mikor tekinthető valódi teljesítésnek egy teljesítés. Eszerint akkor, ha van írásbeli szerződés, ha dokumentált a munka, valamint, ha rendelkezésre állnak a beépített anyagok teljesítmény-nyilatkozatai.
Az Építőipari szakmai napon előadást tartott Gyapjas János, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese az építőipari kivitelezés lépéseiről és buktatóiról tűzvédelmi szempontból, Varga Ákos, a Kecskeméti Járási Hivatal illetékes osztályvezetője pedig a kivitelezések építésügyi ellenőrzéseinek tapasztalatairól, az e-napló vezetésének hibáiról beszélt.
Mint ismert, a TSZSZ eljárása építészeti-műszaki tervezési, kivitelezési szerződések teljesítéséből eredő viták rendezésére vehető igénybe. A kérelem benyújtásának legegyszerűbb módja a TSZSZ elektronikus rendszerén keresztül történhet: www.mkik-tszsz.hu.

Rendezvénynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

No events

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó