Az Európai Unió az 1956-os megalakulás óta mintegy 700 féle forrást és egyéb támogatási formát biztosít a kis- és középvállalkozásoknak. Ez is jelzi, mennyire fontos a nagyközösségnek, s nyilván a nemzetállamoknak is a kkv szektor. Magyarországon a vállalkozások 90 százalékát teszi ki a kkv. Ezzel kezdte előadását dr. Edelényi András, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja a kamara külpiaci fórumán, mivel annak fő témája a kkv-k uniós támogatása volt.

Az Európai Uniónak a kis- és középvállalkozások számára biztosított támogatásai négy fő csoportra oszthatók. Pénzügyi minden strukturális és kohéziós alap, illetve a közvetlen hozzáférésű alap, amely az innovációt lendíti előre, a gyors növekedést szolgálja. A hitelek és kölcsönök támogatott források. Ilyen például a fejlesztési banki hitel, a projektcélú és programcélú hitel, illetve más EU alapokkal kombinált hitel. A garanciák kiemelten fontosak a kkv-nak, de a közvetítői kereskedelmi bankoknak és az egyéb pénzügyi közvetítői hálózat számára is – hangsúlyozta dr. Edelényi András. Ebbe a támogatási csoportba tartozik a hazai kezdeményezésű Széchenyi Kártya Program. A szolgáltatások közül pedig a Enterprise Europe Network elnevezésű üzletfejlesztési hálózatot, valamint a tréningeket, a konzultációkat, a klaszterképzéseket, az inkubátor programokat emelte ki az előadó.
Az exportfinanszírozásról a Magyar Export-Import Bank Zrt. munkatársa, a vajdasági és a kárpátaljai lehetőségekről, az ukrán piacra lépésről a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. illetékes munkatársai tartottak prezentációkat. A fórumot a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési tanácsadója, Kárpátiné Becsi Gabriella előadása zárta.


Rendezvénynaptár

February 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó