Nemcsak a munkaerőhiányról beszélhetünk ma Magyarországon; a képzett munkaerő hiánya hatványozottan nagyobb gond! Ez is indokolja a fontosságát annak a GINOP projektnek, amely a munkahelyi képzések támogatását segíti. A pályázat finanszírozási és a megvalósítási lehetőségeiről szólt a kamara információs napja.

A GINOP-6.1.7-2018-00001 azonosítószámú, „Munkahelyi képzések támogatása” című projekt célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása. E célhoz szervesen illeszkednek a tájékoztató napok, így a kecskeméti is. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országjáró rendezvénysorozatán ismerhetik meg az érdeklődő vállalkozások a program részleteit, és közvetlen kapcsolat alakulhat ki az érintett felek között.  

Mint ismert, az új munkafeltételekkel való találkozás, a technika rohamosan fejlődő világa drámai módon zajlik. A változásokhoz való alkalmazkodás biztosítja az életben való boldogulás lehetőségét. Ugyanakkor egyre inkább kitűnnek azok a hiányosságok mind tudásban, mind képzettségben, melyekből az előrehaladás táplálkozik. A minőség, a tudás, a szakértelem kiemelt szereppel bír. A szakmai ismeretek hiánya azonban kizárja a munkavállalót a munkaerőpiacról. Ez a pályázati lehetőség viszont alkalmat teremt a földrajzi, szakmai mobilitásra, alkalmazkodást a technológia és a fejlődés generálta változásokhoz. Előtérbe helyezi az emberi képességeket, kompetenciákat, készségeket, képességeket, teret enged a kreativitásnak. Hozzájárul a vállalkozás versenyképességének, termelékenységének növekedéséhez, s ezáltal saját forrásaikat kiegészítve, munkavállalójuk képzésbe történő bevonását saját vállalkozásukba történő befektetésének tekinthetik.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényét Sipos Zsolt titkár nyitotta meg, felhívva a figyelmet a pályázat jelentőségére és lehetőségeire.

Amint az az előadásokból kicsengett: manapság sokkal nehezebb megtalálni, mint megtartani a jó munkaerőt.

Rendezvénynaptár

August 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó