Kérjük, hogy a működő vállalkozások a folyó évre vonatkozó 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás összegét a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számlaszámára: 10915008-00000009-21320005 történő átutalással, vagy pénztári befizetéssel szíveskedjenek teljesíteni! (Ügyfélszolgálati irodáink elérhetősége)

A fizetési határidő: március 31.


 Az összeg átutalásánál kérjük, hogy a közlemény rovatba feltétlenül tüntessék fel a vállalkozás adószámát, illetve a „Kamarai hozzájárulás” szöveget.
Amennyiben változás történt a vállalkozás adataiban az előző évi regisztrációhoz képest, azt az on-line felületen módosítani, vagy írásban a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre bejelenteni szíveskedjenek.

Továbbá tájékoztatásul közöljük azon vállalkozásokkal, akik önkéntes kamarai tagságot tartanak fenn a kereskedelmi és iparkamaránál, hogy - az előző év gyakorlatának megfelelően - az éves tagdíjuk összegét csökkentjük a kamarai hozzájárulás összegével.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cégadatbázis:

A regisztrált vállalkozások adatbázisában itt kereshet az Adószám, a Cégnév, a Város ill. a TEÁOR kód vagy Tevékenység megnevezésének megadásával.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Regisztráció folyamata:

Amennyiben még nem regisztrált, az alábbiak szerint teheti meg.
A gazdálkodó szervezetek regisztrációjának leghatékonyabb módja az Internetes regisztráció.

Ennek főbb lépései:

1) A program elindításához erre a szövegre kell kattintani

2) A kötelezően kitöltendő adatok beírása

3) Az önkéntesen megadható adatok esetleges kitöltése

4) Az utolsó oldalon a „A beküldendő regisztrációs lap letöltése” –re kattintva a kitöltött adatlap letöltése (PDF formátum)

5) Nyomtatás a megjelenő PDF-ből a saját számítógépén

6) Cégszerű aláírás

7) A nyomtatvány beküldése az adatlapon megjelenő kamarának a következő módok egyikén:

a) postai úton

b) az aláírt adatlap lapolvasása után e-mail mellékletként a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre szíveskedjenek elküldeni

c) telefax készüléken

8) El kell utalnia az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást a 10915008-00000009-21320005 számú számlaszámra, ami a kinyomtatott adatlap fejlécében is megtalálható.

Az utalás közleményébe be kell írnia az adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Kérjük, hogy valós adatokkal töltse ki az elérhetőségi adatok, illetve a kapcsolattartó e-mail címét, mert ezen értesítjük önt az eredményről, illetve a későbbi online adatmódosításhoz is ezek az adatok szükségesek.


Néhány jó tanács a program használatához:

A mezők egy részét a program formailag és tartalmilag ellenőrzi. Ha hibásnak találja, pirossal kiírja a hibát, és meg is jelöli a hibás adatot.
Az ablakok előtt levő kék „i” betű főlé húzva az egeret az adott adat kitöltésével kapcsolatos információkat tudhatjuk meg.
Amennyiben valamilyen okból nem sikerül az on-line regisztráció, akkor ide kattintva töltse le a kinyomtatható és kézzel kitölthető űrlapunkat.

 

További kérdés esetén kérjük hívja ügyfélszolgálati munkatársainkat:

Kecskemét: (76) 501 503
Kiskunhalas: (77) 528 896
Kalocsa: (78) 566 220
Baja: (79) 520 400

 

További részletek:

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:

2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek

- kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
- a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni (a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból),
- a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

Az alábbi linkeken

kereshet és tehet közzé üzleti ajánlatokat,

kereshet regisztrált vállalkozásokat,

és regisztrálhat pályázatfigyelés szolgáltatásra.

A törvénymódosítás nem érinti a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokat, a mezőgazdasági termelőket, egyéni ügyvédeket és közjegyzőket.

Lényeges továbbá, hogy a kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

A törvény hatálybalépését követően létrejövő egyéni és társas vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 napon belül, a már működő vállalkozások pedig a hatálybalépést követő 60 napon belül, legkésőbb 2012. március 1-ig kötelesek a székhely szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál a nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.

A benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmek csak az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulásnak a területi kereskedelmi és iparkamara erre a célra elkülönített 10915008-00000009-21320005 sz. bankszámláján történő jóváírást követően teljesíthetők. Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a kérelmező adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is.

A kérelmező a nyilvántartásba vételről e-mail cím birtokában a területi kereskedelmi és iparkamarától elektronikus értesítést kap, amely tartalmazza a vállalkozás kamarai regisztrációs számát, valamint azt, hogy az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást is megfizette. A hozzájárulásról számla nem készül, az a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján elszámolható.

A vállalkozások kamarai nyilvántartása legkésőbb 2012. június 1-től nyilvános, az az interneten, az MKIK és a területi kereskedelmi és iparkamarák honlapjáról szabadon elérhető.

Köszönjük, hogy regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy olyan kamarai nyilvántartás jöhessen létre, amely szándékaink szerint javítja az üzleti forgalom biztonságát, a vállalkozások és a kormányzat számára egyaránt hasznosítható információkkal tud szolgálni.


Rendezvénynaptár

October 2020
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Online munkaszervezés és IT biztonság rendezvény
2020.10.20
13:00 - 14:30
LinkedIn Alapok előadás
2020.10.27
13:00 - 16:30

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó