Számos szakmában működik klub a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt. Az egyik legaktívabb a Fodrász Klub, amely ezúttal a neves fodrászmestert, Fátrai Krisztinát hívta meg egy egész napos oktatásra a köztestület Platter János Konferenciatermébe. Az oktatás a Mesterek Akadémiájának továbbképzése volt, így a rendezvényen résztvevő, mesterlevéllel rendelkező szakemberek sorszámozott továbbképzési látogatási lapot kaptak.

A hajvágás elméleti továbbképzését követően a gyakorlatban lehetett nyomon követni az ezüstkoszorús mester kezeinek munkáját. A rövid frizura elkészítése volt a fókuszban.
A négyszeres Magyar Bajnok, a többszörös Nemzetközi Kupagyőztes, a Mesterválogatott tagja, a diplomás szakoktató és szakújságíró Fátrai Krisztina megfogalmazása szerint a jól ápoltság alapvető követelmény, hiszen így tudunk érvényesülni szakmai és magánéletünkben egyaránt. A jó frizura magabiztosságot ad, kellemes közérzetet biztosít, mindez a forma és a hajszín megfelelő összhangján múlik.
Fátrai Krisztina folyamatosan képezi magát, hogy mindig naprakész legyen a hajdivatban és a különböző új technikák terén. 2000-ben tett mestervizsgát, majd 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán szerzett diplomát. Minden évben ellátogat a hajdivat fővárosának számító Londonba, hogy külföldi kollégái munkáival ismerkedjen. Párizs, Róma és Rimini is ad számára inspirációt. 2002 óta minden évben kidolgozza az aktuális trendeknek megfelelő frizurakollekciót. Ezek alapján tart képzéseket, hajvágással, hajfestéssel, hullámosítással kapcsolatos tanfolyamokat. Az utóbbi években külföldi rendezvényekre is kap meghívást, amely nagy megtiszteltetés számára. Így mutathatta be munkáit Londonban, a Salon International szépségipari kiállításon és Riminiben, a Kemon márka kongresszusán.

“A fodrászat egy olyan fantasztikus eszközt ad a kezünkbe, amivel embereket lehet megszépíteni, átváltoztatni. Ez az eszköz színes lehetőségek tárháza, ami nem csak egy egyszerű “nyírás”-ban merül ki. Egy divattervező munkájához tudnám hasonlítani. A fej térarányaihoz, az archoz, a stílushoz, a bőrszínhez, a forgókhoz kell a frizurát tervezni, majd ezután pontos szabásminta terv alapján elkészíteni. Hasonlattal élve: lehet egy nagyon jól szabott szoknya a legkülönlegesebb anyagból, nem fog egyformán állni a viselőinek. A frizurakészítés is ilyen személyre szabott kell, hogy legyen.”        Fátrai Krisztina

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2