Grazban versenyezhet a kalocsai diáklány

A Bajai Szakképzési Centrum kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 13./A osztályában tanuló, egészségügyi tagozatos Korsós Panna a Szakma Sztár Fesztiválon rendezett SkillsHungary Nemzeti Döntőn bizonyított ápolás és gondozás kategóriában. Első helyezett lett.

Ahhoz, hogy ezen egyáltalán részt vehessen, egy alapellátási és elsősegélynyújtási feladatokat számon kérő selejtezőn kellett teljesítenie a Honvédkórházban, Budapesten. Meg kellett felelnie a nyelvtudásra vonatkozó feltételnek is: aktív angol, valamint középfokú nyelvvizsga az elvárás, hiszen az EuroSkills hivatalos nyelve is ez. Panna a harmadik legjobb eredménnyel készülhetett a döntőre, ahol a dobogó első fokáig jutott.
Az első feladat a versenyen egy térdprotézises beteg teljes ellátása volt negyven perc alatt, majd egy stroke-os beteg otthoni ellátását kellett biztosítani, reagálva a beteg rosszullétére – mondta a versenyfeladatokról az egyik felkészítő tanár. Sebestyén Erika hangsúlyozta: tanulója kimagaslóan jól, csaknem maximális pontszámmal teljesített, így nagyon megérdemelten szerezte meg az országos első helyet.
A SkillsHungary kategória győzteseként Panna már biztos résztvevője a következő, 2020-ban esedékes EuroSkills versenynek: Grazban fogja képviselni hazánkat. Addig két hónap múlva még vár rá a szakmai vizsgája, és folytatnia kell a gyakorlatát a Szent Kereszt Tagkórházban, hiszen ötödévesként gyakorló ápolónak számít. A grazi kontinensforduló előtt a fővárosba utazik, itt készítik fel, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el a nemzetközi mezőnyben.

Forrás: baon. hu / Gábor János
Fotó: baon. hu - Korsós Panna (balról a harmadik) versenytársaival a budapesti döntőn

További részletek itt olvashatók.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2