Kiemelt érdeklődés kísérte a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett bőrdiagnosztikai képzést. Nemcsak Kecskemétről, hanem a megye több településéről, sőt, távolabbi városokból, Budapestről és még Szerbiából is érkeztek kozmetikusok, illetve kozmetikus mesterek. Közel ötvenen hallgatták Báthory Katit és Juhász Klárit, a két neves kozmetikus mestert.

A képzés alapját a két előadó közös könyve, a Kozmetikai diagnosztika című kötet adta.

„Kozmetikusként nagyon fontos alaposan ismernünk a bőr szerkezetét, funkcióit, különböző hatásokra adott válaszreakcióit. Vendégeink bőre egyfajta életrajz, melyet nekünk meg kell fejtenünk és aszerint kell kialakítanunk a kezelési metódust. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy megfelelő diagnosztikai ismeretekkel rendelkezzünk.”

Így ír Báthory Kati kozmetikus mester a könyvben. Megítélése szerint a gyökeresen megváltozott életvitel komoly nyomokat hagy az arcon. Minden bajról, a lelki eredetűről is tükröt mutat az arcbőr. Ennek diagnosztizálása és a kezelés módjának meghatározása kihívás a szakembereknek. A felelősségteljes, magabiztos döntés meghozatalához is hozzásegítette a kozmetikusokat Juhász Klári előadása. A kecskeméti születésű, Budapesten élő és oktató kozmetikus mester és biológia-kémia szakos tanár is hangsúlyozta: nem pusztán a lexikális tudást érdemes alkalmazni, hanem a tapasztalatból kell kiindulni.

Az egész napos oktatás a Mesterek Akadémiájának továbbképzése volt, így a rendezvényen résztvevő, mesterlevéllel rendelkező szakemberek sorszámozott továbbképzési látogatási lapot kaptak. A tudás átadásának fontosságát a rendezvény moderátora, Kiss Izabella szakértő is megerősítette. A kozmetikus mestervizsga bizottság elnöke szerint a jövő mestere rendelkezzen magas szakmai tudással, legyen alázatos a vendég és a szakma iránt, és nem utolsó sorban elkötelezett. Kiss Izabella üdvözölte, hogy ilyen sok kozmetikus igényelte a bőrdiagnosztikára hangsúlyt helyező képzést.

 

 

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2