Digitalizáció: hamarosan indulnak a kkv-knak szóló támogatási programok

A gazdaság digitális átalakulásával lehetővé válik a nemzetközi piacokhoz való közvetlenebb hozzáférés, mindez pedig kedvező lehetőséget biztosít a hazai, növekedésre képes kis- és középvállalkozások számára - mondta Lepsényi István a versenyképességért felelős miniszterek EU Tanácsainak informális ülésén Szófiában. Hangsúlyozta: fontos érdekünk, hogy sikerüljön egy hosszútávra szóló, egységes európai iparstratégiát kialakítani, amelyben Magyarország aktív szerepet vállal.

Fontos kiemelni, hogy az Ipar 4.0 stratégia keretében már az idei év elején elindulnak a támogatási programjaink, amelyek elsősorban a KKV-szektor számára nyújtanak segítséget – közölte a gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár.

A projektek elsősorban ahhoz járulnak hozzá, hogy a gyors növekedésre képes KKV-k alkalmassá váljanak az új, digitális gyártástechnológiák befogadására, illetve ösztönözzék a digitális technológiákba való befektetést. Lepsényi István kiemelte: előnyt jelent Magyarország számára, hogy képesek vagyunk gyorsan alkalmazkodni a minőségi, tartós fogyasztási cikkek termelésében megjelenő új trendekhez.

Az államtitkár úgy fogalmazott: arra számítunk, hogy a digitális átalakulás hatására bővülni fognak Magyarországon a gyors növekedési ütemben fejlődő cégek, mindez pedig hozzájárulhat hazánk versenyképességének növeléséhez, hiszen ezeknek a vállalatoknak jelentős húzóerejük és foglalkoztatást növelő hatásuk van. Lepsényi István rámutatott: a magyar gazdaságnak jó esélye van arra, hogy eredményesen vehessen részt a negyedik ipari forradalomban.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2