Jönnek az emberi személyzet nélküli elektromos munkagépek

Az elektromos építő- és bányaipari gépek piaca jóval korábbi fejlődési szakaszban van, mint a közúti járműveké, de a szegmens kulcsszereplői jelentős erőfeszítéseket tesznek, és egyre újabb prototípusokat fejlesztenek ki, így a helyzet hamarosan megváltozhat.

Megalakult a Nemzeti ESG Tanács

Az elmúlt években globális szinten is megjelent az igény, hogy a vállalatok működésük során tartsák szem előtt a természeti és környezeti értékeket, termékük, szolgáltatásuk társadalomra gyakorolt hatásait.

Az ESG része a versenyképességnek, nem válhat annak romba döntőjévé

„Ebben a munkában természetes szövetség köti össze az államot, az érintett vállalatokat, az információigényt támasztó pénzügyi szervezeteket és multinacionális vállalatokat, illetve a tanácsadói, tanúsítói és minősítői szerepet felvállalókat.” Molnár Csaba Gábor, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának újonnan kinevezett ESG igazgatója átfogó véleménycikkben járta körül a vállalati fenntarthatóság kérdéseit.

MOHU – A szelektív hulladékgyűjtésről és a REpontokról

A szelektív hulladékgyűjtést és a hulladékvisszaváltó REpontokat népszerűsíti a MOHU. A hulladékgyűjtő és visszaváltó automatákat januártól országszerte elkezdték felállítani. Az új rendszert fokozatosan vezetik be, a gyártók június 30-ig kaptak haladékot. Eddig az időpontig még forgalomba hozhatóak olyan csomagolások, amelyek nem visszaválthatóak. Az új hulladékvisszaváltó és -gyűjtő rendszer már több országban sikerrel működik és akár 90 százalékos visszaváltási arány is elérhető általa.

Hiánypótló tanulmánykötet jelent meg a zöldiparról

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) 2021-es zöldipari kiadványát követően újabb tanulmánykötetet jelentetett meg Zöldgazdaság 2023/24 címmel. A nyomtatott és online formában egyaránt elérhető könyvben közel 70 elismert szakember tanulmányát olvashatjuk a környezetvédelem különböző területeiről, februártól angol fordításban is.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2