Kérjük, hogy a működő vállalkozások a folyó évre vonatkozó 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás összegét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara számlaszámára: 12100011-10639683 történő átutalással, vagy pénztári befizetéssel szíveskedjenek teljesíteni! (Ügyfélszolgálati irodáink elérhetősége)

A fizetési határidő: március 31.


Az összeg átutalásánál kérjük, hogy a közlemény rovatba feltétlenül tüntessék fel a vállalkozás adószámát, illetve a „Kamarai hozzájárulás” szöveget.
Amennyiben változás történt a vállalkozás adataiban az előző évi regisztrációhoz képest, azt az on-line felületen módosítani, vagy írásban a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre bejelenteni szíveskedjenek.

Továbbá tájékoztatásul közöljük azon vállalkozásokkal, akik önkéntes kamarai tagságot tartanak fenn a kereskedelmi és iparkamaránál, hogy - az előző év gyakorlatának megfelelően - az éves tagdíjuk összegét csökkentjük a kamarai hozzájárulás összegével.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cégadatbázis:

A regisztrált vállalkozások adatbázisában itt kereshet az Adószám, a Cégnév, a Város ill. a TEÁOR kód vagy Tevékenység megnevezésének megadásával.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Regisztráció folyamata:

Amennyiben még nem regisztrált, az alábbiak szerint teheti meg.
A gazdálkodó szervezetek regisztrációjának leghatékonyabb módja az Internetes regisztráció.

Ennek főbb lépései:

1) A program elindításához erre a szövegre kell kattintani

2) A kötelezően kitöltendő adatok beírása

3) Az önkéntesen megadható adatok esetleges kitöltése

4) Az utolsó oldalon a „A beküldendő regisztrációs lap letöltése” –re kattintva a kitöltött adatlap letöltése (PDF formátum)

5) Nyomtatás a megjelenő PDF-ből a saját számítógépén

6) Cégszerű aláírás

7) A nyomtatvány beküldése az adatlapon megjelenő kamarának a következő módok egyikén:

a) postai úton

b) az aláírt adatlap lapolvasása után e-mail mellékletként a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre szíveskedjenek elküldeni

c) telefax készüléken

8) El kell utalnia az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást a 12100011-10639683 számú számlaszámra, ami a kinyomtatott adatlap fejlécében is megtalálható.

Az utalás közleményébe be kell írnia az adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Kérjük, hogy valós adatokkal töltse ki az elérhetőségi adatok, illetve a kapcsolattartó e-mail címét, mert ezen értesítjük önt az eredményről, illetve a későbbi online adatmódosításhoz is ezek az adatok szükségesek.


Néhány jó tanács a program használatához:

A mezők egy részét a program formailag és tartalmilag ellenőrzi. Ha hibásnak találja, pirossal kiírja a hibát, és meg is jelöli a hibás adatot.
Az ablakok előtt levő kék „i” betű főlé húzva az egeret az adott adat kitöltésével kapcsolatos információkat tudhatjuk meg.
Amennyiben valamilyen okból nem sikerül az on-line regisztráció, akkor ide kattintva töltse le a kinyomtatható és kézzel kitölthető űrlapunkat.

 

További kérdés esetén kérjük hívja ügyfélszolgálati munkatársainkat:

Kecskemét: (76) 501 503
Kiskunhalas: (77) 528 896
Kalocsa: (78) 566 220
Baja: (79) 520 400

 

További részletek:

Az Országgyűlés 2011. november 21-én elfogadta az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely tartalmazza a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítását.

A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:

2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek

- kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
- a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni (a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból),
- a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

Az alábbi linkeken

kereshet és tehet közzé üzleti ajánlatokat,

kereshet regisztrált vállalkozásokat,

és regisztrálhat pályázatfigyelés szolgáltatásra.

A törvénymódosítás nem érinti a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokat, a mezőgazdasági termelőket, egyéni ügyvédeket és közjegyzőket.

Lényeges továbbá, hogy a kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

A törvény hatálybalépését követően létrejövő egyéni és társas vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 napon belül, a már működő vállalkozások pedig a hatálybalépést követő 60 napon belül, legkésőbb 2012. március 1-ig kötelesek a székhely szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál a nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.

A benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmek csak az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulásnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített 12100011-10639683 sz. bankszámláján történő jóváírást követően teljesíthetők. Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a kérelmező adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

A banki átutalás mellett lehetőség van az ügyfélszolgálatokon történő készpénz-befizetésre is.

A kérelmező a nyilvántartásba vételről e-mail cím birtokában a kereskedelmi és iparkamarától elektronikus értesítést kap, amely tartalmazza a vállalkozás kamarai regisztrációs számát, valamint azt, hogy az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást is megfizette. A hozzájárulásról számla nem készül, az a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján elszámolható.

A vállalkozások kamarai nyilvántartása legkésőbb 2012. június 1-től nyilvános, az az interneten, az MKIK és a területi kereskedelmi és iparkamarák honlapjáról szabadon elérhető.

Köszönjük, hogy regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy olyan kamarai nyilvántartás jöhessen létre, amely szándékaink szerint javítja az üzleti forgalom biztonságát, a vállalkozások és a kormányzat számára egyaránt hasznosítható információkkal tud szolgálni.


Rendezvénynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2