A EuroSkills versenyen, a szakmák olimpiáján, melyet 2018. szeptember 26. és 28. között rendeztek meg Budapesten, Kiválósági érmet szerzett informatikai rendszerüzemeltető szakmában a kecskeméti Déri Levente, akinek Csőke János segített a felkészülésben.

Mindössze négy pont kellett volna ahhoz, hogy Déri Levente a dobogóra álljon. Az informatikai rendszerüzemeltető szakmában a negyedik helyezést érte el, holtversenyben a franciákkal. A magyar csapat rangsorában a legmagasabb pontszámmal büszkélkedhet.
Déri Leventét a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nevében Söröli Ilona szakképzési irodavezető köszöntötte, s adta át a köztestület ajándékát. Beszélgetésükből kiderült: a 23 éves fiatal szakember Szegeden egyetemista, programtervező informatikus. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy részese lehetett a szakmák Európa-bajnokságának. Mesélt a versenyt megelőző öt hónapos intenzív időszakról, amely mentális felkészítést is magába foglalt. A megmérettetésen egy nagyvállalat hálózatát kellett kiépíteni, a szervereket beállítani. Erre három napjuk volt; egy ilyen a munka a valóságban akár hónapokat is igényel. Nagyon komoly koncentrációt és gyorsaságot követelt a versenyfeladat. Büszkén mutatta a kék színű Kiválósági érmet, amelyet az ünnepélyes záróceremónián vehetett át. Déri Levente határozott tervekkel készül a munka világába. Itthon, Magyarországon szeretne boldogulni, mint etikus hacker.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2