Az elmúlt évtizedekben dinamikusan nőtt azon szervezetek száma, amelyek tanúsított minőség- és/vagy környezetirányítási rendszer működtetésével fejlesztik minőségképességüket és környezettudatosságukat. A nagyobb vállalkozások körében már évek óta szinte alapkövetelmény a tanúsított rendszer, az utóbbi években elsősorban a kisebb ill. új cégek léptek be a tanúsítottak körébe.

A rendszer kiépítése kisebb cégeknél több szempontból is különösen előnyös. A nagyvállalatokkal ellentétben általában nem rendelkeznek átfogó dokumentációs rendszerrel, aminek hiánya egy bizonyos fejlettségi szint felett már reklamációs és jogi problémákhoz vezethet. Szervezeti felépítésük, gyártási folyamataik áttekinthetőbbek, vevőikkel általában szorosabb kapcsolatot tartanak, igényeiket pontosabban ismerik, a változtatások eredményessége gyorsabban érzékelhető, így a rendszer építése, működtetése könnyebben hajtható végre, és kialakításának költségei is alacsonyabbak.
Csakúgy mint korábban, ma is a piaci verseny az elsődleges hajtóereje a minőségügy fejlődésnek, de állami támogatás is segíti a szervezetek minőségügyi fejlődését (minőségdíjak, pályázati lehetőségek).
Kamaránk szakértői készséggel állnak a vállalkozások és egyéb szervezetek rendelkezésére tanácsadással a rendszerek kialakításával, tanúsíttatásával, minőségdíjak megszerzésével vagy a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban.

További információkkal Nyerges Tibor munkatársunk tud szolgálni. 76/501 535, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rendezvénynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2