A szakképzési struktúra változik, hogy lépést tartson a világban zajló átalakulásokkal. A pályaválasztás előtt álló fiatalok álmainak megvalósulása össztársadalmi érdek. Ezzel egyetértésben gyűltek össze a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetői, iskolaigazgatók, pályaorientációs felelősök és az érintett osztályfőnökök, hogy informálódjanak a képzési, szakképzési kínálatról, a pályaorientáció aktualitásairól. A találkozót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kecskeméti Szakképzési Centrum szervezte.

A kamara székházában zsúfolásig megtelt a gróf Széchenyi István Konferenciaterem. Szakmai előadások vázolták fel a teljes képzési struktúrát. Szó esett a gimnáziumokról, a középfokú szakképzés új rendszeréről, külön a középfokú agrárszakképzésről és a duális képzés felsőoktatási gyakorlatáról.
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Ördög Dóra szakképzési igazgató egy rendkívül hasznos és gondolatébresztő prezentációt tartott a jövő szakmáiról, a szakmák jövőjéről.
Az mindenki számára egyértelmű, hogy a szüntelen változó világban megalapozott döntést a hatékony pályaorientációs folyamat nagyon erősen tudja segíteni. Ehhez elengedhetetlen, hogy a fiataloknak legyen reális önismerete, jól körvonalazható érdeklődése. A képzési kínálat alapos megismeréséhez pedig az egyik legfontosabb az iskolák informatív, naprakész honlapja.
Köztudott, mennyire sikeres a megyei kereskedelmi és iparkamara Szaki Tábora. Ez csak egy elem a köztestület interaktív, élményközpontú pályaorientációs tevékenységéből. Bársony István pályaorientációs tanácsadó az előadásában egy filmmel illusztrálva foglalta össze a hatékony munka lényegét.
A konferencia lezárásaképpen minden jelenlévő bepillanthatott a rendhagyó technikaórák hangulatába.


Rendezvénynaptár

December 2022
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2