Mitől lesz egy vállalkozás modern?

Magyarországon a legtöbb cég a mai napig nem használja ki teljes mértékben a digitalizáció adta olyan előnyöket, mint például az online marketing vagy az adatok biztonságos tárolása a felhőben. Ennek megoldásaként 2015-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célként tűzte ki a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét és útjára indította szemléletformáló programját. A projekt fő célja, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tegyék működésüket és fokozzák versenyképességüket. A program által kidolgozott módszertan alapján kiállított Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés (DFV és eDFV) presztízsértéke mellett üzleti előnyökkel jár, hiszen több hazai és uniós pályázatnál plusz forrást jelent a vállalkozások számára.
Már több mint 12 ezer vállalkozás választotta a Modern Vállalkozások Programját!

Egy új kávéfőző, csöpögő csap, befizetetlen számlák, nehézkes társkeresés? Négy látszólag össze nem függő téma, amelyekben egy közös azonban mégis van. Míg magánemberként otthonosan mozgunk a közösségi médiatérben, híreket, szórakoztató tartalmakat olvasunk, szeretteinknek vásárolunk, ismerkedünk az interneten, addig vállalkozóként korántsem használjuk ki a digitalizáció adta lehetőségeket. Miért van az, hogy a privát szférában már bevált okos eszközeinket, a mindennapi életünket megkönnyítő, kedvenc alkalmazásainkat, a korszerű technológia iránti rajongásunkat és elvárásainkat sutba dobjuk, ha saját vállalkozásunkról van szó? A Modern Vállalkozások Programja ezen kíván változtatni.
Mi történt eddig?
Indulása óta a Program 12 ezernél is több vállalkozást ért el. Több mint 7000 cég esetében történt meg a teljes üzleti és informatikai átvilágítás, és ezen cégek közel 60 százaléka felelt meg a minősítési követelményeknek. A Modern Vállalkozások Programja beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a digitális attitűdök formálásában figyelemre méltó eredményeket ért el, ami köszönhető IKT tanácsadói hálózatának, díjnyertes szemléletformáló tananyagainak, interaktív rendezvényeinek és a minősített szállítói és termékkatalógusának, valamint a kizárólag a Programban elérhető egyedi kedvezményeknek. A projekt hátralévő időszakában – ez még bő egy évet jelent – további 120 esemény várható. Idén tavasztól új kapuk nyíltak meg: március óta egy pilot jellegű kezdeményezés keretében már a gazdaságilag fejlettebb központi régióban, azaz Budapesten és Pest megyében működő kkv-k is bekapcsolódhatnak a Programba! Ez eddig az EU-s fejlesztéspolitikai rendelkezések miatt kizáró feltétel volt. Őszig viszont már csak júliusban van erre lehetőség, így érdemes mielőbb csatlakozni!
Ezen időszak alatt a központi régió kkv-i számára is elérhető a Program egyik legnépszerűbb szolgáltatása, a díjmentes IKT audit. Ez egy személyre szabott, díjmentes infokommunikációs tanácsadás helyben, az adott cégnél, amely abban segít, hogy a résztvevők megismerhessék vállalkozásuk informatikai felkészültségét, azonosítsák a digitalizációval összefüggő problémákat, valamint hogy kiválaszthassák a számukra megfelelő informatikai eszközöket/megoldásokat.

Ahogyan azt a Modern Vállalkozások Programjában már eddig is megszokhattuk, valamennyi szolgáltatás igénybevétele díjmentes!

Forrás: vg.hu

Rendezvénynaptár

October 2022
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó