Stabilitás és növekedés. Növekedés az árbevételben, az exportban és importban, a bérek alakulásában. Ezt hangsúlyozta az adatok tükrében Bács-Kiskun megye gazdaságáról Gaál József kamarai elnök a „TOP 100 – Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2019” című kiadvány bemutatóján a köztestület székházában.

A gazdasági korszakváltás küszöbén érezhető, hogy történelmi időket élünk. A 21. század legkomolyabb kihívása a technológia, az innováció. Egy kiegyensúlyozott növekedési periódusban vagyunk. Szűkebb hazánk, Bács-Kiskun megye gazdasági fejlődésének íve felfelé mutat.
A munkaalapú gazdaság értékelése 2002 óta követhető nyomon a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére e kiadvány formájában.
Ezúttal is partner volt a TOP 100 kötet megszületésekor a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tervezési és Elemzési Osztálya, a Központi Statisztikai Hivatal Komplex Szolgáltatások Osztálya és a Szegedi Tudományegyetem Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatósága.
A Bács-Kiskun megyei gazdálkodók adózási adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója, Benda Ferencné ismertette.
A megye helyzetét statisztikai vonatkozásban Kása Katalin, a Központi Statisztikai Hivatal Felhasználói kapcsolatok főosztályának vezetője mutatta be.
A humánerőforrás-igények felmérése Bács-Kiskun megye legnagyobb vállalatait illetően. A TOP 100 kiadvány bemutatóján ebben a témában adott elő Kocsis-Nagy Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatóságának stratégiai referense.
Végezetül a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Mák Kornél ismertette a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat "Bács-Kiskunban itthon vagy!" Ösztöndíj programját.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése gratulál a vállalkozások vezetőinek és munkatársaiknak, hogy kiváló teljesítményükkel kivívták helyüket a TOP 100 „klubban”. További szép üzleti sikereket kívánunk!


Rendezvénynaptár

January 2021
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó