Megújult a Magyar Munkaerőpiaci Prognózis (MMPP) honlapja

Az MMPP olyan online adattár, mely vállalati adatfelvételekből származó munkaerőpiaci adatok online lekérdezését biztosítja. A honlapon olyan információkhoz juthatnak hozzá az érdeklődő felhasználók, melyek rendkívül jól hasznosíthatóak álláskeresés, pályaorientáció, munkaerő-gazdálkodás, valamint képzési programok tervezése esetén, és amelyek segítségével könnyebben értelmezhetőek a munkaerőpiac tendenciái.

Az MMPP-t az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) 2006 óta fejleszti és működteti a Pénzügyminisztérium és jogelődjei támogatásával.

Az MMPP online adattára jelenleg a Pénzügyminisztérium (korábban NGM és jogelődjei) és a GVI 2007 és 2017 közötti közös vállalati kutatásainak adatait tartalmazza. Az adattár lehetőséget teremt arra, hogy egyéni szempontok alapján összesítsük a várható munkaerőkereslettel és foglalkoztatással kapcsolatos vállalati véleményeket és várakozásokat. Erre a honlap „Elemzés” menüpontjában van lehetőség, ahol az adatfelvételek legfontosabb eredményeit jeleníthetjük meg évek, megyék és különböző cégtípusok szerinti bontásban, majd a kapott eredményeket akár Excel-formátumban is elmenthetjük. Emellett elérhetővé tettük a 2007 és 2017 közötti adatfelvételek évenkénti adatbázisait, valamint az összes év adatait tartalmazó teljes adatbázist is, így ezek letöltése után a felhasználók összetettebb elemzéseket is elvégezhetnek. A honlapon elérhetőek a GVI által az adatok alapján készített „Rövid távú munkaerőpiaci prognózis” c. évenkénti elemzések is.

Az MMPP honlapot a munkaerőpiac iránt érdeklődő kutatóknak, álláskeresőknek, munkavállalóknak, munkaadóknak, képzést végző szervezeteknek és szakpolitikai döntéshozóknak egyaránt ajánljuk. Reményeink szerint a honlapon elérhető információk és adatok hasznos segítséget nyújtanak azok számára is, akik most ismerkednek a munkaerőpiac folyamataival, és azon szakmai kör számára is, akik így több szempontból és többféle bontásban értelmezhetik a rendelkezésre álló adatokat.

A honlap elérhető az http://mmpp.hu/ címen.

Forrás: MKIK GVI

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2