HírAblak - gazdasági információk online - 2020/3.sz.

A BÁCS-KISKUN MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA HÍRLEVELE


Nekünk fontos az Ön vállalkozása!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden helyzetben és most, a koronavírus-járvány idején különösen is maximális segítséget kíván nyújtani a vállalkozásoknak. Ennek érdekében honlapunk hírportál jelleggel tájékoztat. A www.bkmkik.hu oldalon a legújabb menüpont a "koronavírus".
Bővebben


INDUL AZ MKIK GVI 2020. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE - Kiemelt téma: a koronavírus-járvány gazdasági hatásai

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A mostani felmérés során jelentős figyelmet fordítunk a koronavírus-járvány vállalkozásokat érintő hatásaira, a járványhelyzet kezelésével kapcsolatos tapasztalataikra, problémáikra és terveikre. Kérjük, szakítson időt a kérdőív megválaszolására!
Bővebben

Üzleti Túlélő Csomag

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. Legújabb kiadványunkban hiteles és közérthető formában foglaljuk össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket. Ezzel alapvető célunk a vállalkozások válságkezelő intézkedéseinek támogatása.
Bővebben

A kamarai hálózat véleménye a Gazdaságvédelmi Akciótervről

A teljes kamarai hálózat közösen véleményezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondozásában elkészített Gazdaságvédelmi Akciótervet, amelyről egy 18 oldalas szakmai vélemény született, számos kiegészítéssel, további javaslattal ellátva. A mellékletben a javaslatok közül csupán néhányat emelünk ki, tekintettel arra, hogy valamennyi terület még további, részletes egyeztetést igényel.
Bővebben

NAV ügyfélszolgálatok, járási kormányablakok és polgármesteri hivatalok ügyfélfogadási rendje

A koronavírus-járvány kapcsán kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel megváltozott a közhivatalok ügyfélfogadási rendje. Általánosságban mindenhol az elektronikus, illetve a telefonos ügyintézés a jellemző. Kamaránk segítséget szeretne nyújtani azzal, hogy tájékoztatást ad a megye járási kormányhivatalainak, polgármesteri hivatalainak és az adóhatóság kirendeltségeinek ügyfélfogadási rendjéről.
Bővebben

Személyes kamarai segítség a kríziskezelésben - Elérhetők vagyunk, keressen minket!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara már a koronavírus-járvány kezdete óta aktív segítséget nyújt a megye gazdasági szereplőinek a kialakult gazdasági válsághelyzet felmérése, értelmezése, várható hatásainak feltérképezése és enyhítése, ugyanakkor a járvány lecsengését követő időszak újjáépítési, fejlesztési lehetőségeinek előkészítése érdekében.
Kamaránk vezetősége azt a döntést hozta, hogy munkaszervezetünk szakmai munkatársai, valamint szakértő tisztségviselőink egy része önkéntesen, folyamatos ügyeleti rendben vállalja a megyei vállalkozások egyéni meghallgatását, segítését, szükség esetén mentorálását.
Várjuk jelentkezésüket!
Bővebben

Tudnivalók a duális képzés megvalósításához

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a gyakorlati oktatást végző képzőhelyek részére összeállított egy tájékoztatót, mely a tanulói foglalkoztatásra vonatkozóan nyolc fontos témára terjed ki.
Bővebben

Várható közüzemi alulfogyasztások kezelése - Vis maior?

Felhívjuk azoknak a vállalkozásoknak a figyelmét, amelyeknél a vállalt minimum szerződött energia-mennyiség fogyasztása a veszélyhelyzeti leállás miatt nem várható, hogy jelezzék a leállást kereskedőjüknek, ezzel is hozzájárulva a kereskedő költségeinek csökkentéséhez és ezzel a kárenyhítéshez. Ellenőrizzék szerződésüket, hogy tartalmaz-e minimum átvételi kötelezettséget!
Bővebben

CSAK online szolgáltatások

Kamaránk által a megyében létrehozott Család és KarrierPONT a koronavírus-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet idején a személyes találkozások helyett online formában nyújtja szolgáltatásait. Így tudnak kérdezni, segítséget kérni a Bács-Kiskun megye területén működő munkáltatók és az aktív korú munkavállalók, álláskeresők. A Kecskeméti Járásban a Kecskeméti Család és KarrierPONThoz fordulhatnak. Tájékozódjon az elérhetőségekről!
Bővebben

A koronavírus ellen lehet küzdeni a szájápolási szabályok betartásával

A jelenlegi koronavírus-járvány miatt - a sürgősségi ellátások kivételével - a fogászati kezelések teljesen leálltak. Dr. Szabó László, a Fixfogsor Rendelők ügyvezetője honlapunkon többek között arról tájékoztat, hogy miként érinti ez a helyzet a szakembereket és a pácienseket, és hogy mennyire fontos most a szájhigénia betartása.
Bővebben

Partnereink ajánlatai

A koronavírus-járvány miatt szigorú közúti ellenőrzések és korlátozások léptek életbe, amelyek kiszámíthatatlanná tették a közúti fuvarok menetidejét, ezzel a küldemények időben történő megérkezését. Különösen jellemző ez a bizonytalanság az Olaszország és Magyarország közötti forgalmakra. A Rail Cargo Group saját magyarországi és olaszországi raktárai között azonban folyamatos a vasúti közlekedés.
Bővebben

Az Abrigo-Tex Kft. izsáki varrodája megkezdte a védőeszközök gyártását, hogy segítséget nyújtson a cseppfertőzés által közvetített fertőzés megállításában. Az eldobható és a mosható szájmaszkokra vonatkozó árajánlatról is tájékozódhat.
Bővebben

Ladányi Kálmán kecskeméti ruhajavító zsebes szájmaszkokat készít egyéni megrendelésre. Igény szerint Kecskemét területén kiszállítja, a vidéki vevőknek postai úton küldi el. Megbeszélés szerint utalással vagy utánvéttel történik a fizetés.
Bővebben

A Gömöri Alkatrész csapata felhívja a figyelmet otthonaink tisztításának fontosságára, mivel most jóval több időt töltünk ott, mint valaha. A mindenporzsak.hu webáruházukban minden megtalálható, ami szükséges a porszívóhoz. Nagykereskedelmi raktárukba többször használatos gumikesztyűk érkeztek korlátozott mennyiségben.
Bővebben

A kialakult járványhelyzet nemcsak a vendéglátásban okoz jelentős gondokat, hanem a hozzá nagyon szorosan kapcsolódó magyar kisüzemi sörfőzdék életében is. A helyi gyártókat, családi vállalkozásokat, így a Kecskeméti Sörmanufaktúra Kft.-t is megrendelésekkel tudja támogatni! Kamaránk honlapján megtalálja az ehhez szükséges táblázatot.
Bővebben

 

 


Rendezvénynaptár

August 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó