A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. október 27-én tartotta XXXIV. tisztújító küldöttgyűlését a Parlamentben. A küldöttek újabb négy évre Parragh Lászlót választották a kamara elnökének. A kamara általános alelnöke Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lett.
A küldöttgyűlést Kövér László az Országgyűlés elnöke köszöntötte, kiemelte, hogy a kormány és az MKIK közösen dolgozik a magyar gazdaság erősítésén.

A házelnök az Országház felsőházi termében felidézte, 2010 februárjában a kormányzásra készülő Fidesz és az MKIK együttműködési megállapodást írt alá a magyar gazdaság talpra állításának, a munkahelyek megvédésének és bővítésének, a kis- és közepes vállalkozások segítésének, illetve Magyarország versenyképességének támogatására.

A kormányzásra készülő politikai erő vállalta, hogy megfelelő választói felhatalmazás esetén az MKIK-t bevonja a kormányprogram kidolgozásába. A házelnök hangsúlyozta, hogy a kormány és az MKIK 2010 óta több mint 50 olyan programot valósított meg, amelyek alapján a magyar gazdaság nemcsak talpra, hanem növekedési pályára is állt, és modellé vált az Európai Unióban.    
Parragh László, az MKIK elnöke emlékeztetett, hogy 2010-ben a magyar gazdaság rossz állapotban volt. A Fidesszel kötött megállapodás lényege éppen az ország gazdasági rendbetétele volt. Elmondta, hogy az első három évben ez sikerült, a következő három évben pedig az ország gazdasága olyan fejlődési pályára állt, amely az MKIK reményei szerint hosszú távú és tartós lesz.
Úgy vélte, az elmúlt évek gazdasági fejlődése a kormány és az MKIK együttműködésének is köszönhető, hiszen a teljesítménycentrikus adórendszertől kezdve a NAV átalakításán át az oktatási rendszer reformjáig és a finanszírozási rendszer megerősítéséig, sok területen tetten érhető az MKIK közreműködése.
A vezető tisztségviselők megválasztása mellett a kiemelkedően eredményes kamarai és gazdasági területen végzett munkájukért többen kamarai elismerésben részesültek.

MKIK/MTI

Esemény fényképei

 

Mellékletek:
Download this file (kitüntetések.ppt)kitüntetések.ppt

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2