2025-től 4 dolgozóból 3 Y generációs lesz. Ideje felkészülni a munkaadóknak az új kihívásokra! Ez volt a fő témája a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai HR Klubjának. A köztestület HR-vezetőket, HR-munkatársakat, könyvelőket, gyakorlati oktatásvezetőket, gyakorlati oktatókat várt a rendezvényre.

Hogy miként kell kommunikálni az új generációkkal: az Y és az X generációhoz tartozókkal, arról tartott előadást Bereczki Enikő. A generációs- és ifjúsági szakértő kulcsszavak köré rendezte a gondolatait. A rugalmasság volt az egyik; azaz a fiatal munkavállaló számára kiemelten fontos a rugalmas munkaidő. Ők azok, akik a túlfeszített munkatempó okozta káros stresszhatásokat nem kedvelik. Számukra az elődleges az önközpontúság, a folyamatos fejlődés. A szakember kiemelte: a magyar fiatalok azért még jócskán rendelkeznek önbizalomhiánnyal. A 30 év körüli Y generációsok egyre kevésbé váltanak munkahelyet; a náluk fiatalabbak ennél rugalmasabbak. Mindannyiukra viszont egységesen jellemző, hogy az információra éhesek, profitot, de értéket is akarnak teremteni. Szerintük teljesítmény alapján jár a tisztelet. A közösségi média egy igazi fegyver generációjuk közösségformálásában. Amihez mindenkor ragaszkodnak, az a folyamatos visszajelzés a munkájukkal kapcsolatosan – fogalmazott Bereczki Enikő generációs- és ifjúsági szakértő. A munkáltatónak el kell érnie, hogy fiatal beosztottja szeresse a munkáját, mert csakis így tartható meg. Számolnia kell azzal, hogy a mai fiatal figyelmi ideje rövidebb. Ha folyamatosan kapnak visszajelzést a munkájukról, ha rugalmas munkavégzést tudnak számukra garantálni és nem hagyják őket unatkozni, akkor ezek a motivációs gyakorlatok meghozzák a várt eredményt.

A Kamarai HR Klub rendezvény alkalmat adott arra is, hogy a Tabello Nyelvoktató szoftvert bemutassa dr. Kürti Sándor és Kürti Jerry Tabello.

Zárásképpen pedig a nőket érintő rugalmas foglalkoztatás új útjairól, a Család és KarrierPONT Bács-Kiskun megyei működtetéséről Puskás Hajnalka szakmai vezető tartott előadást.

Rendezvénynaptár

May 2022
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó