A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) szeretettel várja a turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat, szálláshely-szolgáltatókat, valamint a területükön dolgozó pénzügyi és számviteli szakembereket egy tartalmas, szakmai napra.
A rendezvény célja, hogy gyakorlati tudást, naprakész információkat és inspirációt adjon a szektor szereplőinek – legyen szó a működés hatékonyságáról, új pénzügyi lehetőségekről vagy adózási kérdésekről.
Időpont: 2025. november 18.
Helyszín: BKMKIK székháza, Kecskemét, Árpád krt. 4.
Regisztráció: 9:30
PROGRAM:
10:00 – Köszöntő, Sipos Zsolt, titkár, BKMKIK - gróf Széchenyi István konferenciaterem
10:10 – Szálláshely szekció - I. emeleti tárgyaló /21. számú terem/
Szálláshely-szolgáltatók adókötelezettségei
Előadó: Horváthné Huszka Bernadett, szakértő, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Tájékoztatási Igazgatóság, Dél-alföldi Tájékoztatási Osztály
Témák:
-
- a szálláshely-szolgáltatási tevékenység megkezdésének szabályai, bejelentések
- a tevékenység végzésének formái
- jövedelemadózási formák: önálló tevékenység, átalányadózás, KATA
- számla- és nyugtakibocsátás, forintra átszámítás
- pénztárgép-használati kötelezettség
- idegenforgalmi adó kezelése
- előleg, előrefizetés, lemondás kezelése
- Airbnb és Booking jutalékának kezelése áfában
- áfalevonási jog, turizmusfejlesztési hozzájárulás
- egyszerűsített foglalkoztatás
10:10 – Vendéglátás szekció, 1. emelet, gróf Széchenyi István konferenciaterem
-
- Turizmus és vendéglátás – Együtt, vagy külön lenne eredményesebb/hatékonyabb az ágazat?
Előadó: Várhelyi Miklós, zsűri igazgató, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, olimpiai bajnok, Venesz – és Aranysapka díjas, Aranykoszorús mesterszakács - „Turbózd fel a vendéglátást!” – AI eszközök a hatékonyabb működésért és a kiemelkedő vendégélményért
Előadó: Juszkó Anita, general manager, Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ - Új finanszírozási megoldások a belföldi turizmus fejlesztésére
A Kisfaludy Turisztikai Hitelközpont termékei 2,5%-os kamattal – felkérés alatt - Forgalomnövelés a vendéglátásban 2.0 – Újdonságok a konyhatechnológiában
Előadó: Blendea Károly, kreatív chef, ManGold Kitchen - A szakmai életpályamodell fontossága a vendéglátásban – Hogyan tartsuk meg a munkaerőt? – Várhelyi Miklós
- Turizmus és vendéglátás – Együtt, vagy külön lenne eredményesebb/hatékonyabb az ágazat?
12:00 – Büféebéd
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
További információ: Tóth Anita, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 06-70/7028401
A szervező a programváltoztatás jogát fenntartja.
A rendezvény a Vállalkozásfejlesztési Program része, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM_SZERZ/173/3/2024 sz. projektjének támogatásából valósul meg.