SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Az infekciókontroll jelentősége a Benedent Fogászatban

benedent logo

A fogászati ellátással összefüggő fertőzések kiküszöbölésére rendelőnk az egészségügy alapvetően megkövetelt módszereivel, például a fertőtlenítéssel, sterilizálással és védőeszköz használattal eddig eredményesen szállt szembe a lehetséges fertőzések és kórokozók terjedésével szemben.

A Covid-19 megjelenésével azonban még nagyobb figyelmet kapott a patogén mikroorganizmusok elleni védelem. Azzal szembesültünk, hogy az eddigi intézkedések mellett, rendelőnket még hatékonyabbá, biztonságossá kell tenni annak érdekében, hogy a kollegák és a betegek is a lehető legnagyobb biztonságban tudhassák magukat.

A mai modern technológiai fejlesztések, mint például az FSCAN 3, lehetővé teszik, hogy a betegeket és a kollegákat is a rövid sinus hullámok segítségével leolvassuk, majd az RPZ plazma generátor, mely a kontaktus nélküli frekvencia átviteli elvét használja a mikroorganizmus szelektív pusztításával, hozzájárul fogászati ellátásaink rendkívüli biztonságához. Fogászati rendelőnk évtizedek óta rendelkezésére áll pácienseinknek. Az FSCA 3, az RPZ plazma generátor és mindezeket programozó laptop segítségével egy olyan új, innovatív és versenyképes szolgáltatást tudunk biztosítani a betegeknek, mely eddig példátlan városunkban. Ezen megújulásokkal hosszútávon is biztosítani tudjuk vállalkozásunk fenntarthatóságát.

A számítástechnikai fejlesztésekkel könnyebbé vált a triázsolás, CT kiértékelés és az adminisztráció.

VacStation készüléket a kezelés közben a beteghez tudjuk húzni, a munkamenet során képződő aeroszolt teljes mértékben elszívja, így a levegőbe nem jut semmiféle kórokozó. A Clevo Uv desinfektor 15 másodperc alatt sterilizálja a kéziműszereket és kézidarabokat, esetlegesen elejtett eszközöket-fúrókat. Ezzel lehetővé teszi a folyamatos és gyors betegellátást, maximális sterilitás elérése mellett.

A Lupe 3,3x-os nagyítás megkönnyíti a több gyökerű fogak gyökérkezelését, a gyökércsatornák megtalálását. A pótlások előkészítésénél, csiszoláskor sokkal pontosabban lehet a fogakat preparálni, így az elkészült fogmű illeszkedése is sokkal pontosabb, ami funkcionálisan, esztétikailag is pluszt nyújt, valamint a fogágy betegségek megelőzésében nagy segítség.

Új szolgáltatásként használjuk a Safe Laser 1800 Infra infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké (biológiai hatása akár 10 cm mélységben is érvényesül), így kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van, és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek és a porcok regenerálásra is alkalmas. Fogászati kezelések, műtétek után segíti a hatékonyabb gyógyulást. Implantátumok beültetésénél gyorsítja a csontosodási folyamatokat.

A projekt keretében beszerzett eszközök mindegyike azt a célt szolgálja, hogy egy teljesen új szolgáltatáscsomag jött létre. Kevesebb szövődmény és a gyorsabb regeneráció miatt lecsökkenthetőek a kontroll vizsgálatok és a szövődmények miatt fellépő egyéb kezelések, amellyel további hatékonyságnövelés elérése történt meg.

Az új eszközök kezelésére diplomás technikus segédszemélyzetet alkalmaztunk a meglévő létszám megtartása mellett.


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2