Mesteravató – 40 kiváló szakember vette át a "szakmák diplomáját"

Többszörös ünneplésre adott alkalmat a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravatója. Vármegyénk az ország egyik leggyorsabban fejlődő régiója, egyúttal a szakképzésnek, a duális képzésnek is zászlóshajója Magyarországon. Ebben a fejlődésben játszanak kulcsszerepet a most avatott mesterek is, akikre fontos felelősség hárul tudásuk továbbadásában. Erre immár hivatalos felhatalmazásuk is van, hiszen a mesterlevél birtokában fogadhatnak tanulókat a duális képzés keretében - fogalmazott Gaál József kamarai elnök a december 12-i eseményen, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében.


A mesteravató ünnep része volt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki érmének átadása Pivon József részére a vármegyében kifejtett és eredményes tevékenységéért, magas szakmai színvonalú munkájáért.
Pivon József élete összefonódik a szakmával és a szakmáért végzett iparközösségi tevékenységgel. Az ipartestület, a Kézműves Kamara vezető tisztségviselőjeként, majd kamaránk kézműipari tagozatának alelnökeként a kisiparos vállalkozók mindennapjainak megkönnyítésével, szakmai fejlődésük oktatásokon és képzéseken keresztül történő biztosításával, kiváló diplomáciai érzékével és fellépésével, együttműködő magatartásával beírta magát a magyar kamara történetébe. A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel köszöni a megye iparosságát segítő gazdaságfejlesztési tevékenységét, évtizedeket átölelő szakképzés-fejlesztési munkáját, a mesterképzés és mestervizsgáztatás magas színvonalú irányítását és működtetését.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzéseinek és mestervizsgáztatásainak magas szakmai színvonala, komolysága, szabályozottsága és fegyelmezettsége, ugyanakkor az oktatók felkészültsége, a mestervizsgabizottságok etikus munkája országos hírű. Az ünnepen köszöntötték azokat a mestervizsgabizottsági elnököket, akik egy vagy több évtizeden át képviselték szakmájukat a legnagyobb tisztelettel, alázattal és szakmaisággal. Munkájukat a következő generációk szakmai tudása őrzi. Az elismerés és köszönet jeléül a mestervizsgáztatás területén nyújtott kiemelkedő és áldozatos munkájukért a vármegyei kamara emlékdíjban részesítette elnökeit.

Volt mestervizsgabizottsági elnökök:

Domokos József szakács szakma
Horváth Imre pincér, felszolgáló
Ballus Edit férfi- és női ruhakészítő
Szabó József karosszérialakatos
Hornyák Sándor gázvezeték- és fogyasztóberendezés szerelő
Gábris Elek Andor fényképész
Szili József asztalos
Szűcs Pál ács-állványozó
Józsa László villanyszerelő
Benedek Tamás József fogtechnikus


A mesterlevél megszerzését követően a mester, több éves kiemelkedő munkáját követően, bronz, ezüst vagy arany koszorús mester címre válhat jogosulttá. Az arany, ezüst és bronz koszorús mester címet a területi kereskedelmi és iparkamarák önálló
döntési jogkör alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiuma és a Kézműves Kollégium által kiadott egységes adományozási rend betartása mellett ítélik oda a jelölteknek.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzatában foglaltak alapján a térség gazdasági fejlődésében betöltött kimagasló szakmai tevékenységéért, valamint a tanulók képzésében és nevelésében betöltött példamutató szerepéért a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Aranykoszorús mesterré nyilvánította Józsa Lászlót.
Szakmai munkájának elismeréseként Aranykoszorús mester címet adományozott a Kamara Vargáné Balla Mária szakács mesternek. Egyéni vállalkozóként nap mint nap őrzi a magyar konyha hagyományait, ízvilágát. Tudását a helyi fiatalokkal a duális szakmai képzés keretében megosztotta.

 

2023-ban 17 fő autószerelő, 10 fő kőműves, 7 fő kozmetikus, valamint 6 fő gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő tett sikeres tanúbizonyságot magas szintű szakmai tudásáról mestervizsga keretében, ők vehették át mesterleveleiket, szakmájuk diplomáját az ünnep keretében. A mesterleveleket átadta és mesterré avatott a kamara elnöke, Gaál József, mesterré fogadott az adott szakma mestervizsga-bizottságának elnöke.
A fogadalomtétel elöljárója Kelő Krisztina kozmetikus mester volt. Az újonnan avatott mesterek ünnepi beszédét Tabi Tünde kozmetikus mester mondta el.

 


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2