A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sokrétű pályaorientációs tevékenységének részét képezi a hagyományos pályaorientációs tanévnyitó. Az őszi események sora a kecskeméti rendezvénnyel kezdődött. Ezt követi majd október elején a bajai és a kiskőrösi pályaorientációs tanévnyitó.


A szeptember 29-i, kecskeméti pályaorientációs tanévnyitón megjelent vendégeket Ördög Dóra, a köztestület szakképzési igazgatója köszöntötte. Mint mondta: tartalomfogyasztási buborékban élünk, ezért a program célja, hogy a pályaválasztás előtt álló korosztálynak minden információ elérhető legyen az online térben.

A tanácskozás érintette a gimnáziumi beiskolázást, a szakmatanulási lehetőségeket, bemutatta a megyei kormányhivatal pályaorientációs szolgáltatásait, kitért az egészségügyi ágazati szakképzésre, az agrárgazdasági kamara pályaorientációs tevékenységére, a pedagógiai szakszolgálat egyéni pályaválasztási tanácsadásának lehetőségére.

Az előadók sorát a házigazda kereskedelmi és iparkamara vezető pályaorientációs tanácsadója zárta. Bársony István bemutatta a hosszú évek óta az egész megyében komoly sikernek örvendő, változatos és értékes kamarai pályaorientációs tevékenységet, amelynek mindegyikét az interaktivitás és az élményközpontúság jellemzi.

A rendezvény végén a vendégek átvehették a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legfrissebb pályaválasztási kiadványát, az Ágazati Kalauzt, amely a 2023/2024-es tanév beiskolázását segíti.

 

Sajtómegjelenések:
Kecskeméti Médiacentrum: hiros.hu és Kecskeméti Televízió - Hírös Hírek


Rendezvénynaptár

Szeptember 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2