Találkozás, szórakozás, jótékonyság összekapcsolása – támogatást kapott az Élethinta Közhasznú Alapítvány és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának kecskeméti központja

A szakmai feladatok mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara életében. Ezt igazolta az idén januárban megrendezett farsangi estély, az Üzleti élet jótékonysági bálja. A köztestület törekvése – a korábbi báli alkalmakhoz hasonlóan – olyan egyesületek, szervezetek támogatása, amelyek kiemelt szerepet töltenek be a tehetséges, illetve rászoruló gyermekek, fiatalok testi, lelki, szellemi fejlődésében. A vármegyei vállalkozások támogatásával megvalósult jótékonysági cél eredményeképpen a képzőművészeti aukcióból, a tombolából és a támogatásokból befolyó összeget az Élethinta Közhasznú Alapítvány, valamint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára ajánlotta fel a kamara. A sajtónyilvános átadásra 2024. február 23-án került sor a kamara székházában.

Gaál József kamarai elnök kiemelte a 2024-es jótékonysági bál új elemét, az aukciót. A vármegyei képzőművészek alkotásainak megvásárlásával az alapítványokon túl az alkotókat is támogatták mindazok, akik a licit során az egyes műalkotások mellett döntöttek.  

Mindkét kedvezményezett alapítvány 1.500.000 forint támogatásban részesült. A súlyosan és halmozottan sérült fiatalok jelenéért és jövőjéért dolgozó Élethinta Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja, Rácz Szabó Mária elmondta, legfőbb törekvésük az érintett fiatalok nappali ellátásának megoldása.

Az ilyen nagylelkű támogatásokból segítik a gyermekek fejlődését, táboroztatását, önálló életük elindítását. Erről az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának képviseletében Vass Ildikó, a nevelőszülői hálózat helyi vezetője beszélt.

AZ ÜZLETI ÉLET JÓTÉKONYSÁGI BÁLJÁNAK TÁMOGATÓI:

ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓK:

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
Kalfém Kft.

EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓK:

ABRAZIV Kft.
AUTÓFLEX-KNOTT Kft.
Cargoport Kft.
Gépész Holding
KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.
Lost Electric Kft.
Silveria Kft.
Városi Alapkezelő Zrt.
VERBAU Kft.

TÁMOGATÓJEGY vásárlásával vagy FELAJÁNLÁSSAL
segítették a jótékony cél megvalósulását:

Bene Borshop
Elek János
Ermes Market Kft.
Gaál József
Gáspár Ferenc
GALVANOFÉM Kft.
Gibárszki Judit
GLOBTRADE Kft. – Ipari Szerszámüzlet
Modinvest Kft.
Papp Árpád
RENNER Zrt. – Renner Rubber Products
Szabó József
Szemereyné Pataki Klaudia
Szemerey Szabolcs
TÉRVÁZ Kft.
VONALVEZETŐ Kft.

A BÁCS-KISKUN VÁRMEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÖSZÖNETET MOND TÁMOGATÓINAK!

 

Élethinta Alapítvány – a súlyosan és halmozottan sérült (SHS) fiatalok jelenéért és jövőjéért

Azon kevés civil szervezetek egyike, amely hiánypótló szerepet tölt be az érintett családok érdekeinek képviseletével, valamint anyagi és erkölcsi támogatással segít.

Közel 50 érintett családdal működik együtt Kecskeméten és vonzáskörzetében.

Terápiák, fejlesztések az iskolában és azon kívül is szükségesek. A speciális fejlesztőeszközökkel sokkal hatékonyabb a fejlesztés. Az Élethinta Alapítvány fejlesztő, ápolást segítő eszközökkel, rekreációs táborokkal is segíti a családokat.

Kiemelt cél 2024/2025-ben: Az iskolarendszerből kikerülő súlyosan és halmozottan sérült fiataloknak legyen egy őket befogadó nappali ellátó intézmény Kecskeméten vagy vonzáskörzetében.

Elkészült projekt:
KölyökDomb akadálymentes játszótér - együttműködés Kecskemét önkormányzatával

 

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Az SOS Gyermekfalvak azért dolgozik, hogy minden gyerek családban nőhessen fel.

Nevelőszülői hálózatuk: 2023-ban 90 SOS-nevelőszülő 42 településen nyújtott szerető otthont 204 gyermeknek.

  • Fiatalok segítése: 18 fiatal lépett ki a felnőttek világába. Szakembereik segítségével felkészülten, magabiztosan kezdték meg önálló életüket.
  • Családmegerősítő program: Van, hogy egy család krízishelyzetbe kerül. A legnagyobb veszélyben ilyenkor a gyerekek vannak. 2023-ban 93 gyermeknek és szüleiknek segítettek a Kuckóban, hogy mindannyian talpra álljanak.
  • Menekült program: éve tart az Ukrajna elleni háború. 2022-ben 400 gyermeknek és közel 130 családnak segítettek, hogy békében élhessenek.
  • Recode your life: 307 hátrányos helyzetű gyerek vehetett részt angol, matematika és programozás tanfolyamokon, 30 mentort képeztek ki melléjük.
  • Október 7. Árvácskák: Az állami gondoskodásban élő gyerekek napján országos nevelőszülő toborzó kampányt indítottak, hogy egy gyerek se nőjön fel egyedül. 2023-ban 12 gyerek került örökbefogadó családba.

 

Sajtómegjelenések:
baon.hu
hírös.hu
Kecskeméti Lapok
Kecskeméti Televízió - Gazdasági Ablak
Kecskeméti Televízió - Hírös Hírek
keol.hu
Petőfi Népe - Gazdasági AblakRendezvénynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2