A magyarországi BelleArti Egyesület, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány - Hungarikum Liget a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karával, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen magyar-olasz gazdasági konferenciát szervezett Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben, október 11-én.

Az esemény előadói nemzetközileg elismert közgazdászok voltak, akik a két ország jelenlegi monetáris gazdasági rendszerét és aktuális fejleményeit ismertették, megvizsgálva annak pozitív és negatív aspektusait, valamint olyan megoldásokat, módosításokat és új rendszerek ötleteit vetették fel, amelyek kedvezhetnek ezen államok gazdasági fejlődésének egy jobban működő, a kormányok és a családok számára még előnyösebb gazdaság kialakításának céljából.

A jelentős érdeklődés mellett lezajlott konferencia a lakosság számára is egyedi és kiváló lehetőséget kínált arra, hogy betekintést nyerjenek olyan közgazdasági témákba, amelyekről sokan nem rendelkeznek teljeskörű ismerettel.


A rendezvényt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, Claudio Rosa, a BelleArti Kulturális Egyesület tagja, valamint Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte.

A neves olasz közgazdászok mellett Bihari Katalin, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára a magyar-olasz gazdasági kapcsolatokról tartott előadást, Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja pedig a magyar infláció irányait taglalta. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, mint a parlamenti Magyar-Olasz Baráti Csoport alelnöke a magyar családpolitikát mutatta be.

A délutáni program keretében Dr. Lehmann Kristóf PhD, az MNB Nemzetközi monetáris politikai és gazdaságtudományi ismeretterjesztési igazgatóság igazgatójának, a Neumann János Egyetem MNB Intézete vezetőjének A siker alapja a felkészültség – eurobevezetés magyar szemmel című előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

A konferenciát Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, az MKT alelnöke zárta. Témája volt a COVID krízis utáni költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés dilemmája.

 

 


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2