A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában nyílt meg Görbe Ágnes első önálló tárlata Kecskeméten. A mintegy 40 műalkotást Kriskó János főiskolai docens ajánlotta a művészet iránt érdeklődők figyelmébe.

A gimnáziumi éveiben az alkotást próbáló Görbe Ágnes kezeit tanára, Szolláth Katalin vezette. Az elkövetkező jó néhány év nem a művészetről szólt, egészen 2015-ig, amikor is újra elkezdett foglalkozni rajzolással, festéssel. A Szappanos István által vezetett Kecskeméti Vizuális Műhelyben elsajátított akvarell technika impresszív vonulatát képviseli.

Vízfestményeimen lágy foltok omlanak egymáshoz, megteremtve az akvarell anyagszerűségét. Szeretem a vizes festék és a papír találkozásakor születő véletlen színfoltok játékát, megismételhetetlen hangulataikat.
Műveim élményközpontúak, az akvarellek valós látvány élményekre épülő világa után az olajképekben a látványtól elvonatkoztatott síkokra redukált motívumokra törekszem. Vélem, hogy a festészet egyik fontos eleme az átírtság. Az élmények hangulatának átadása a valós látványtól elvonatkoztatott formában új kifejezési lehetőségek tárházát nyitotta meg számomra. Jelenleg a sík kubista irányzatnak felelnek meg leginkább olajfestményeim – vallja Görbe Ágnes.

A művészetpártoló köztestület legújabb tárlata munkaidőben tekinthető meg az Árpád körúti székház emeleti kiállítóterében.

Sajtóhírek:
Kecskeméti Televízió - Hírös Hírek
hírös.hu
keol.hu


Rendezvénynaptár

Október 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó