A szakmák és főként a kétkezi munka becsületének visszaállítása és erősítése állandó célja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának. Ennek jegyében hirdette meg idén a köztestület immár tizedik alkalommal A munka világa című fotópályázatot, amely egy országos megmérettetés.

A pályázatra beérkezett fotókat minden évben szakértő zsűri bírálja el, és a legjobb alkotásokból országjáró kiállítás születik. Idén november 20-án érkeztek meg a képek Kalocsáról Bajára, és kaptak helyet a Bácskai Kultúrpalota földszinti aulájában. A megnyitón Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai Képviseletének vezetője elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy jó szakemberek kerüljenek ki a szakiskolákból, ugyanakkor az sem árt, ha a hétköznapi ember is belepillanthat néha bizonyos munkafolyamatokba, és látja, mi, hogyan készül. A fotópályázatra minden évben benevez a bajai Duna Fotóklub Egyesület néhány tagja is, őket az elért eredményektől függetlenül külön elismerésben részesíti a kamara: idén Ligeti László, Szemlits Imre és Fehér Vilmos törekvését díjazták.
A kiállítás anyagát az ötletgazda, Péjó Zoltán, az iparkamara kalocsai képviseletének vezetője méltatta. Mint elmondta: nincs objektívebb képzőművészeti ág, mint a fotózás, amely a pillanat kimerevítését teszi lehetővé. Noha a beérkezett felvételek a legkülönfélébb mesterségek fogásaiba, kulisszatitkaiba nyújtanak bepillantást, ez mit sem von le művészi értékükből. Tavaly az addig zsűrizett képekből fotóalbum is készült, amely az iparkamara kecskeméti, bajai, kalocsai és kiskunhalasi képviseletein elérhető.
A kiállítás megnyitóját a Liszt AMI Árnikák vonósegyüttesének muzsikája színesítette. A képek december 4-ig tekinthetők meg a Bácskai Kultúrpalotában. A rendezvényt kézműves bemutató előzte meg, a bajai Festők és Kézművesek Egyesületének tagjai vállalták, hogy néhány szakmát és kismesterséget bemutatnak az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak.

Forrás: baja.hu


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2