Dr. Renner Tamás: Azért dolgozom, hogy a duális képzés minél jobban elterjedjen az iparban

Az élethosszig tartó tanulásban és a munka becsületében hisz Dr. Renner Tamás, akit október 8-án választottak meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnökének. A magyar Renner Traktor kifejlesztésével országos hírűvé vált vállalkozó a legfontosabb feladatának az Oktatás 4.0 Stratégia felhasználásával a duális képzés népszerűsítését tekinti.

10 éve dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségében Dr. Renner Tamás, akit a tisztújító küldöttgyűlésen oktatási és képzési alelnöknek választottak. A vállalkozó, aki a tanulást, a munka becsületét és a tisztességet hozza a civil életéből, azt mondja, nehéz időszak van mögöttük, de még keményebb vár rájuk.

- Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által létrehozott Oktatás 4.0 Stratégia átformálja a duális képzés rendszerét. Az ágazati munkacsoportok, az ágazati képzőközpontok kialakítása, az ágazati készségpontokban végzett munka nehezebb lesz majd. Komoly feladat lesz úgy átalakítani a rendszert, hogy az megfeleljen a munkaerőpiac elvárásainak. El kell mondanom, hogy a duális képzés reformja miatt most nagy a bizonytalanság. Meg kell magyarázni az ipar szereplőinek, hogy miért jó, ha tanulókat foglalkoztatnak. Biztatni kell őket, hogy folytassák azt a munkát, amit az utóbbi években megkezdtek – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Dr. Renner Tamás.

Az oktatási és képzési alelnök szerint embert próbáló feladat előtt állnak, a legfontosabb cél a duális képzés még szélesebb körben történő elterjesztése megyénk iparának szereplői között.

Forrás: hírös.hu


Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2