Tasi László: Szeretnénk a fiatalokat itthon tartani

Ismét Tasi László egyéni vállalkozó lett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke. Az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások érdekeit képviselő szakember szerint kedvet kell teremteni a tanuláshoz, jövőképet kell mutatni a fiataloknak, hiszen egy jó szakmára ma már megélhetést lehet alapozni.

Eddig is voltak problémák, de a mostani helyzetben még nehezebb lesz a jövő meghatározása, mondja a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újraválasztott kézműipari alelnöke. Tasi László szerint a COVID járvány leginkább a mikro-, kis- és középvállalkozásokat sújtja.

- A jelenlegi gazdasági helyzet a kézműipart érintette a legérzékenyebben, ezen belül is a szolgáltató szektort. Sokan látják most kilátástalannak a helyzetüket, a legtöbben ugyanis nem rendelkeznek tartalékokkal úgy, mint esetleg egy nagyobb cég. Véleményem szerint azonban éppen ez az ágazat képes a leggyorsabban reagálni is a gazdasági folyamatokra, amely egy óriási előny. Abban bízom, hogy minél többen átvészelik ezt az időszakot, és a kamara azért van, hogy ebben segítséget nyújtson – mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Tasi László.

Az alelnök úgy látja, hogy a jövő kulcsa a fiatalokban rejlik, akik már egy új gondolkodásmódot képviselnek. Őket kell meggyőzni arról, hogy az általuk választott szakmának itthon is van jövője, arra lehet alapozni. Tasi László szerint jól felkészült fiatalokra van szükség, a duális képzés pedig erre egy kiváló lehetőség. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy jövőt mutasson a vállalkozók új generációjának.

Forrás: hírös.hu


Rendezvénynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2