Vállalati oltópontok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet a COVID-19-járvány elleni védekezés elősegítésére és a gazdasági szereplőinek támogatására. Ezen cél megvalósítása érdekében tájékoztató levelet küldtek a vállalkozásoknak, melyben arról tájékoztatták őket, hogy a sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását.

Ezen vállalati oltópontokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatás érkezett az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól:

  • Vállalati oltópontok
    • Abban az esetben, ha az adott gazdasági társaság rendelkezik üzemorvossal akkor a Megyei Oltási Munkacsoportokon keresztül lehetőség van oltóanyag igénylésére. Üzemorvossal nem rendelkező gazdasági társaságok esetében nincs lehetőség vakcinák átadására.
    • Az előbbi módon már több gazdasági társaság számára került oltóanyag átadásra, illetve több esetben a Megyei Iparkamarák bevonásával megkeresésre kerültek a 100 főnél több alkalmazottal rendelkező gazdasági társaságok vállalati ideiglenes oltópontok létesítése ügyében.
    • György István államtitkár úr ezek mellett jelezte, hogy ismételten megkeresi a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, mint a Megyei Oltási Munkacsoportok vezetőit, hogy hasonló kérések esetén szíveskedjenek a vállalati igényeket lehetőség szerint kielégíteni.

  • TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok (expatok) oltása
    • június 15. napját követően, az időpontfoglaló rendszer elindítása alapján, előreláthatóan megkezdődhet a TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok oltása is, amely minden bizonnyal nagy segítséget fog jelenteni számos gazdasági társaság számára is a járvány elleni védekezésben.

Rendezvénynaptár

Január 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó