Vállalkozói levél az oltás népszerűsítésére

Tisztelt Vállalkozó!

A több mint egy éve tartó COVID-19-járvány a világ minden gazdaságát megtépázta, így hazánk gazdaságában is érezteti negatív hatásait, amelyek enyhítése érdekében számos javaslatot fogalmaztunk meg, és a jövőben is ezen dolgozunk az Önök érdekében.


Vannak vállalkozások, akik zökkenőmentesen tudtak alkalmazkodni az új helyzethez és vannak, akik jelenleg is a túlélésért küzdenek. Van, akit a járvány kényszerített rá, hogy hozzáfogjon vállalkozása korszerűsítéséhez, és van, aki ahhoz kapta meg az utolsó lökést, hogy átadja vagy befejezze tevékenységét. Elmaradt bevétel, növekvő adósság, erősödő bizonytalanság nehezítik a mindennapjaikat.

Tudjuk, hogy a koronavírus elleni küzdelmünk fegyvere az oltás. Ezen a ponton elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, hiszen az ország vezetése gondoskodott minden olyan feltétel megteremtéséről, amely ahhoz kell, hogy aki kér, kaphasson oltást. Ezen felül a Magyarországon dolgozó és tanuló külföldiek oltásának előkészületei is zajlanak, már ők is regisztrálhatnak az oltásra.

Ahogyan Ön előtt is ismeretes, a lakosság közel felének beoltottsága lehetővé tette a szigorú intézkedések fokozatos visszavonását, az üzletek és teraszok nyitását, illetve a szolgáltatások ismételt igénybevételének lehetőségét. Az oltási program előrehaladtával úgy tűnik, hogy egyre közeledik annak lehetősége, hogy életünk visszatérhessen a korábbi kerékvágásába, és újra olyan szabadságban élhessünk, mint a vírus megjelenése előtt. A veszély azonban nem múlik el, mert a járvány továbbra is terjed az egész világban és újabb vírusmutánsok jelennek meg.

A járványból az oltás jelenti az egyedüli kivezető utat. Minél többen vagyunk oltottak, annál védettebb Magyarország a járvány újabb hullámai és annak negatív gazdasági hatásai ellen. Minél többen vagyunk oltottak, annál nagyobb biztonságban működhetnek tovább a magyar vállalkozások is.

Ezért arra kérjük Önt, hogy regisztráljon a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon az oltásra. A regisztráltak már interneten is időpontot tudnak foglalni a következő linken: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas.

Felhívom továbbá szíves figyelmét, hogy a sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását. A vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált munkatársaik ekként a lehető legkényelmesebben, a napirendjükbe illeszkedő módon, rengeteg időt megtakarítva kaphatják meg a vakcinát, amely életet ment, és egyúttal kiutat is jelent a koronavírus okozta helyzetből. Azok a vállalatok, akik vállalják, hogy az üzemorvosuk bevonásával megszervezik dolgozóik oltását, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál jelezhetik igényüket.

A kormányhivatalokban működő megyei oltási munkacsoportok az éppen rendelkezésre álló vakcinákból tudják biztosítani a dolgozók oltásához szükséges mennyiséget. A vállalat telephelyén csak akkor valósulhat meg az ott dolgozók beoltása, ha az üzemorvos rendelője megfelel az oltóhelyekkel szemben támasztott jogszabályi követelményeknek.

Kérjük, hogy hívja fel családja, barátai, kollégái, munkatársai és környezetében élők figyelmét az oltás fontosságára!

Amennyiben ismer olyan személyt a környezetében, aki bármilyen nehézségbe ütközik a regisztrációval kapcsolatosan, és Önnek van rá lehetősége kérjük, segítsen honfitársának! Közös érdekünk és célunk, hogy mindenki minél előbb védett legyen!

Jó egészséget és munkájához további sok sikert kívánunk!


Üdvözlettel:

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara


Rendezvénynaptár

Január 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó