Artisjus: második negyedéves jogdíjértesítők és változásbejelentés

Az Artisjus megkezdte a 2020. második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek. Az alábbiakban egy rövid, összefoglaló tájékoztatást olvashatnak a legfontosabb tudnivalókról, teendőkről.

1. Számlázás: A következő 2-3 hétben több lépcsőben kerülnek megküldésre az értesítők a rendszeres zeneszolgáltatást végző, negyedévente számlázott
- vendéglátóhelyeknek,
- kereskedelmi szálláshelyeknek,
- kereskedelmi és szolgáltató üzleteknek.

2. Miért júniusban postázzák az értesítőket?: Alapesetben a jogdíjértesítőket mindig az adott negyedév elején küldi az Artisjus. Most viszont a negyedév végén történik a fizetési értesítők kiküldése, hogy a bejelentéseket követve, a tényleges felhasználás alapján történhessen a fizetendő jogdíj megállapítása.

3. A veszélyhelyzet miatti zárva tartás: A zenefelhasználás utáni jogdíjfizetési kötelezettség csak akkor áll fenn, ha az üzlet nem volt zárva a vendégforgalom elől. Természetesen az Artisjus az ilyen változásokról elsősorban az üzletek bejelentése alapján tud. A vendéglátóhelyek esetén a március 17-től április 30-ig terjedő időszak nem kerül kiszámlázásra – a többi üzlettípusnál ilyen általános könnyítést nem lehetett tenni, tehát ott a számlázás csak az üzemeltetők bejelentése alapján szünetelhetett. (A május 1-jét követő változásokat a vendéglátó üzleteknek is szükséges bejelenteniük.)

4. Változások, bezárások, újranyitások bejelentése: Az Artisjus kéri minden változás bejelentését annak érdekében, hogy a fizetendő jogdíj valóban a tényleges felhasználást tudja követni. A járványhelyzet idejére ezt a bejelentést jelentősen leegyszerűsítették. További részletes tájékoztatás az alábbi oldalakon érhető el:
- a kereskedelmi és szolgáltató üzleteké ezen az oldalon,
- a vendéglátóhelyeké pedig ezen az oldalon;
- a szálláshelyek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezhetik, ha változott az üzemeltetésük.

5. Teendők a változások bejelentésének elmulasztása esetén: A 2020. második negyedévére vonatkozó jogdíjbekérőt az Artisjus minden ügyfelének megküldi, aki
- a veszélyhelyzet kihirdetése, a korlátozások bevezetése előtt nyilvántartásukban zenefelhasználóként szerepelt ÉS
- nem jelentette be az Artisjushoz üzlete ideiglenes vagy végleges bezárását, vagy a jogdíj megállapítását befolyásoló egyéb változást.
Ha a felhasználó a jogdíjértesítő kézhez vétele után jelenti be a módosításokat, ezt mielőbb meg kell tennie, legkésőbb a fizetési határidő végéig. Ebben az esetben a bejelentés alapján az Artisjus a valós felhasználási adatok alapján módosítja a megállapított jogdíj összegét.

6.Javaslatok a jó zeneszolgáltatáshoz: A szakértők szerint a vásárlók, vendégek a mostani helyzetben különösen is keresik a régi, megszokott hangulatot. Az utóbbi hónapokban minden a járványról szólt, szeretnének ebből néha kiszakadni – és ebben a megfelelő háttérzene segít. A vendégek mellett érdemes figyelemmel lenni a munkatársak hangulatára is, akik szintén különösen nehéz időszakot élnek meg.

Milyen zenét érdemes ilyenkor választani? Tippek és trükkök az Artisjus új, zeneveljobb.hu oldalán, ahol szakértők adnak tanácsot a háttérzene tudatos használatához.

Rendezvénynaptár

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó