Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető

Tájékoztatjuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, Schanda Tamás bejelentette, hogy mostantól a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag ingyenesen letölthető. A magyar kormány felismerte, hogy a pandémiás helyzetben a megfelelő informatikai háttér nagy segítséget nyújthat minden korosztály számára.

 
A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését. Használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.

Az Alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be, útmutatókkal, segédletekkel és oktató anyagokkal, amelyek mind magyar nyelvűek.

Kialakításakor a különböző korosztályok eltérő szükségleteit is figyelembe vették, az idősebbek (pl. növelhető betűméret) és a fiatalabb korosztály (pl. védelem a korosztályos tartalmaktól) számára is testreszabott és felhasználóbarát.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag az alábbi oldalról tölthető le: www.szoftveralapcsomag.hu


Rendezvénynaptár

Április 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó