GVH - Árfigyelő rendszer

Eredményes a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszer. A Pulzus Kutató publikált felmérése szerint július elsejei indulás óta több mint 6 millióan értesülhettek a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető Árfigyelőről, az egyedi látogatók száma már megközelíti az 1 milliót, illetve az elvégzett kutatás szerint a válaszadók háromnegyede ismeri az Árfigyelő oldalt, 15%-uk pedig használja is azt. Továbbá az Árfigyelő eredményesen járul hozzá az árak csökkentéséhez a figyelt 62 termékkategóriában, ami segíti az infláció letörését.


Az Árfigyelőt kifejlesztő munkacsoport folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén. Hamarosan szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat. A felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik a megjelenítés, illetve a szolgálatás térképes funkcióját is. Folyamatban van az Árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése. Ezzel párhuzamosan, a fogyasztói igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre is.

Azonban a GVH felhívja a figyelmet, hogy az online Árfigyelőre megtévesztésig hasonlító mobilapplikációval próbálják félrevezetni internetes csalók a fogyasztókat. A GVH ezúton is felhívja a figyelmet, hogy senki ne töltse le az ingyenes alkalmazást, akik pedig letöltötték, haladéktalanul töröljék azt a mobilkészülékeikről. A GVH megtette a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a kalózalkalmazás terjesztői ellen, kezdeményezte az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazásáruházaiból, valamint hivatalból eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt.

Kérik a fogyasztókat, hogy az Árfigyelő rendszerről, minden esetben a www.arfigyelo.gvh.hu oldalon tájékozódjanak.


Rendezvénynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2