Az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítási feltételek módosítását.
A kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló 60/2023. (XI. 15.) AM rendelet kihirdetése óta eltelt időszakban érkezett jelzések alapján szükségessé vált a sertéshúsból előállított hústermékek mennyiségének megemelése, figyelemmel arra, hogy nem áll arányban az I. kategóriába tartozó kistermelő számára előírt, kifejlett vagy növendék sertés levágatásából származó hús mennyiségével az abból előállítható hústermék mennyisége. A módosítás lehetővé teszi az I. kategóriába sorolt kistermelő számára a saját gazdaságában nevelt, általa a rendelet értelmében levágatható legfeljebb heti 6 db sertés, évi 72 db sertés teljes mennyiségének hústermékké történő feldolgozását.
Az észrevételeket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen várják 2025. április 1-ig.
A jogszabálytervezet ide kattintva érhető el.