A vállalatok környezeti, társadalmi és irányítási pillérei; Tudnivalók és praktikák az ESG keretrendszerről címmel rendezett tájékoztató rendezvényt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Felkészült-e az Ön cége az ESG fenntarthatósági jelentés elkészítésére?

Mi is az az ESG? Egy betűszó: E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek. A fenntarthatóságért végzett munkát teszi láthatóvá és mérhetővé a közép- és nagyvállalatok esetében.

A jövő évtől a tőzsdén jegyzett nagyobb vállalatoknak már jelentést kell készíteniük arról, hogy árbevételük és költségeik mekkora hányada kapcsolódik igazoltan fenntartható tevékenységhez.
Várható, hogy a továbbiakban évről-évre szélesedik az a vállalati kör, amelynek kötelező lesz ez a fajta beszámolás. Előbb vagy utóbb minden cég szembesül ezzel, ugyanis az a tendencia, hogy a befektetők, az üzleti partnerek, a fogyasztók, de akár a pénzintézetek is egyre inkább elvárják a megfelelő adatszolgáltatást, illetve a fenntartható működés tervezését, igazolását. Az ilyen jelentések elkészítése ugyanakkor komplex feladat, amely – a vállalati fókuszok felülvizsgálatán túl – akár a teljes belső adatszolgáltatási, illetve kontrolling rendszer átalakítását is szükségessé teheti.

A március 7-i eseményen a az ESG keretrendszerről és az azzal összefüggő vállalati kötelezettségekről szóló tájékoztató előadásokat kerekasztalbeszélgetés és kötetlen networking tette teljessé.Rendezvénynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2