"Sikertörténetek" – magyar tulajdonban lévő faipari vállalkozásokról

Tanulságos életutakat mutat be dr. Gerencsér Kinga legújabb könyve, amelyben a Soproni Egyetem c. egyetemi tanára több mint 50, sikeres faipari vállalkozót mutat be. A kötet bizonyítja, hogy a faiparban van fantázia, a faiparba érdemes befektetni.

 

A könyvben bemutatott vállalkozók mintegy 2500 embernek adnak munkát, és közel 60 milliárd forint termelési értéket képviselnek.

"Sikert elérni nem könnyű feladat, nagyon kemény munka, egy jó ötlet és hatalmas elszántság áll mögötte. A sikeres vállalkozók vajon hogyan és milyen utat jártak be, erről szólnak a könyvben bemutatott történetek” – olvashatjuk Dr. Gerencsér Kinga c. egyetemi tanár könyvének borítóján.

A magyarországi sikertörténeteket bemutató 224 oldal terjedelmű (ebből 110 oldal színes) kiadvány számos – több mint 50 – magyar tulajdonú, sikeres faipari vállalkozást mutat be, melyek közt van 1913-ban alapított és azóta jól működő cég, és van csak 5 éve alapított vállalkozás, a legtöbben viszont a rendszerváltáskor alapították cégüket, egy garázsból indultak és váltak sikeres vállalkozókká.

Az új könyv bemutatására Prof. Dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara dékánjának szavai a legalkalmasabbak:

"Sopron, a Soproni Egyetem révén hazánk erdészeti és faipari felsőoktatásának, kutatásának fővárosa. Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha egy nyugalmazott munkatársunk könyvét ajánlhatjuk a nagyközönség számára. Gerencsér Kinga címzetes egyetemi tanárunk jelen munkája két szempontból is figyelemre méltó. Egyrészt jól illeszkedik abba a szemléletformáló törekvésünkbe, mely a fenntartható fagazdálkodást népszerűsíti, másrészt rávilágít arra, hogy a fával történő foglalkozás - az ősidők óta - jó megélhetést jelent az elkötelezett szakemberek számára. (…)

Gerencsér Kinga alkotása jól példázza azt a széles spektrumot, ami a magyar fafeldolgozó iparágat jellemzi. A legtöbben az ősi fafeldolgozó mesterségeket ismerik, ebből a könyvből áttekintést szerezhetnek a hazai fafeldolgozás sikertörténeteiről. A könyv elolvasását mindenkinek csak ajánlani tudom, így azoknak is, akik már környezettudatosan élik mindennapjaikat, de azoknak is, akik csak most ismerkednek a fenntarthatóság fogalmával.”

 

Forrás: fataj.hu


Rendezvénynaptár

Március 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2