A magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő Infogroup cégcsoport Kecskemét város önkormányzatával partnerségben ingatlanfejlesztésbe kezd: az IGPark Kecskemét Dél projekt keretében a 20.000 m2 területű ipari-logisztikai csarnok építési munkálatai már megkezdődtek és várhatóan idén év végéig átadják a közös projektet.

A magyar ipari-logisztikai piac az elmúlt években rohamos fejlődésen megy keresztül: az ipari-logisztikai kiadó csarnokok, területek iránti kereslet folyamatosan nő, az elérhető, kiváló lokációval rendelkező logisztikai területek szinte ‘hiánycikknek’ számítanak. A közelmúltban a Budapest-közeli területek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a vidéki fejlesztések, a regionális hub-ok, különös tekintettel az autópályák, kereskedelmi útvonalak melletti lokációkra.

A növekvő igényre válaszul az Infogroup, a tulajdonába tartozó IGPark Kecskemét Dél mintegy 12ha területű első ütemében a városi önkormányzat támogatásával, megkezdte egy 20.000 m2-es ipari-logisztikai igényeket kiszolgáló csarnok építését. A csarnok közvetlenül a Daimler gyár mellett, az 54-es út és a Daimler út kereszteződésében épül és a Kecskemét város tulajdonában lévő Kecskemét Városfejlesztési Alappal és a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alappal partnerségben valósul meg. A beruházás értéke meghaladja a 6.000.000.000 Ft-ot, az átadására várhatóan 2022. év végén kerül sor.

A projekt indítását a cég és az önkormányzat, Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár részvételével, 2022. március 31-én jelentette be.

„Az Infogroup cégcsoport számára minden ingatlanfejlesztésnél alapvető fontosságú a helyi önkormányzatokkal való szoros együttműködés - fogalmazott Kovács Máté az Infogroup cégcsoport pénzügyi és operációs igazgatója. A Kecskemét város tulajdonában lévő Alapokkal olyan projekteket valósítunk meg, amelyek Kecskemét gazdaságát fejlesztik, új munkahelyeket teremtenek, továbbá erősítik a régió országon belüli elfoglalt gazdasági pozícióját. Jelen projekt az első üteme egy 60.000 m2-t meghaladó fejlesztési programnak, melyben környezettudatos, fenntartható ipari és logisztikai környezetet kívánunk kialakítani a bérlőink számára. A Daimler gyár szomszédságában elsősorban járműipari és logisztikai bérlők megjelenésére számítunk és készen állunk egyedi bérlői igényekre szabott új fejlesztés elindítására is.”

Infogroupról:

Az Infogroup ipari-logisztikai fejlesztései a kelet- és közép-magyarországi régióra összpontosítanak: a jelenlegi több mint 100.000 m2 ipari portfólió Kecskeméten – két helyszínen –, Karcagon, Polgáron, Miskolcon és Tiszaújvárosban helyezkedik el.

Kecskeméten az IGPark Kecskemét Dél és az IGPark Kecskemét Nyugat tartozik az Infogroup portfóliójába.

A növekvő ipari-logisztikai igények kiszolgálására folyamatos az új fejlesztési területeket akvirálása, az ipari portfólió dinamikus növelése. Idén az IGPark Kecskemét Dél csarnok-projekt mellett, az Infogroup Miskolcon is megkezdi egy 20.000 m2-es BTS (built-to-suit-egyedi igényekre szabott) csarnok fejlesztését, Polgáron – a tavaly átadott 4.500 m2-es logisztikai csarnok mellett – idén februárban egy újabb 5.000 m2 területű csarnokot fejezett be. A cég ezen felül a Polgári Ipari Park és a Tiszaújvárosi fejlesztési területek bővítését is tervezi folytatni a közeljövőben.

Az Infogroup úgy látja, hogy az ipari-logisztikai területek, kiemelten a könnyűipari tevékenységeket kiszolgáló és összeszerelő csarnokok iránti kereslet a jövőben tovább nő, illetve az e-kereskedelem generálta megnövekedett logisztikai igények további bővülése várható, ami biztos alapot szolgáltat az új fejlesztéseinek kihasználtságára.


Rendezvénynaptár

Február 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2