Összefoglaló a szakmai vizsgáról vizsgafelügyelők részére
Tisztelt Vizsgafelügyelő! Kedves Szakértőnk! 
 
Tájékoztatjuk, hogy a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet Szkr.) 272. § (1) és (3) bekezdése értelmében a szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll, amelynek ellenőrzési feladatokat ellátó tagja felel a szakmai vizsga szabályszerűségéért. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja.

A területileg illetékes gazdasági kamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kialakított és gondozott vizsgafelügyelői névjegyzékről delegálja a vizsgafelügyelőt az akkreditált vizsgaközpontok által szervezett alábbi szakmai vizsgákra:

  • az Szkr.-ben kiadott Szakmajegyzékben szereplő szakmák szakmai vizsgái,
  • a Szakmajegyzékben szereplő szakmák részszakmáinak szakmai vizsgái,
  • kifutó rendszerben az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések iskolai rendszerű képzéseinek szakmai vizsgái,
  • a szakmai képzésben megszerezhető szakképesítések képesítő vizsgái.
 
Vizsgafelügyelői tevékenységét segítve Összefoglaló a szakmai vizsgáról és Vizsgafelügyelők feladatai címmel összeállítottunk két tájékoztató anyagot, amelyet mellékelünk.
 
Reméljük, hogy a szakképzésről szóló 2019. év LXXX. törvény és végrehajtásáról szóló 12/2020. (II.7.) Korm. rendelet szakmai vizsgákat szabályozó részeinek ezen feldolgozása irányvezető lesz munkájában. Mellékeljük továbbá azt az egyedi miniszteri határozatot, amely a kifutó rendszerű szakképzésben vagy a szakmai oktatásban részt vevők szakmai vizsgájának - 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszaki - lebonyolításáról rendelkezik.

Esetlegesen felmerülő kérdése esetén Gyenes Györgyi vizsgadelegáló referens áll szíves rendelkezésére a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2